36 12
發新話題

邊對乒乓球鞋最高性價比?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
Asics Tpa329

引用:
原帖由 kelvinyaar 於 2015-6-5 17:34 發表

但係邊到買既好?
好多運動店同乒乓球店都有, cwb禮頓開左間asics專門店,可以去睇下(我未去過)

引用:
原帖由 橫變直 於 2015-6-5 19:13 發表

是否指膝傷?點
是啊 SORRY, TYPO

引用:
原帖由 KSLiu 於 2015-6-5 14:31 發表
我去年穿了一對新的mizuno乒乓波鞋到體育館壁球室打乒乓球,差點弄到頭破血流。意外是這樣的:當時我打雙打,對手一球大板冲向我,我退後防守,怎料可能新鞋坑紋太深,變成上半身向後而鞋底咬着地板,結 ...
咁大件事
我買左對butterfly energy force12 又覺得同普通鞋差唔多 有點曬錢

引用:
原帖由 artin 於 2015-6-5 19:37 發表

好多運動店同乒乓球店都有, cwb禮頓開左間asics專門店,可以去睇下(我未去過)
個間好似賣跑鞋多, 等我放假行下先, THZ!

呀女著過 Donic,Mizuno,Buttery,平價 Asic,但最滿意就是現在的
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 速鳥 於 2015-6-5 21:04 發表
呀女著過 Donic,Mizuno,Buttery,平價 Asic,但最滿意就是現在的
THANKS 我應該也會在ASICS內選

引用:
原帖由 kelvinyaar 於 2015-6-5 19:54 發表

是啊 SORRY, TYPO
唔知點解用手機出post成日食字。
想問,買鞋點睇對鞋保護好唔好,點知會唔會易傷膝頭?

引用:
原帖由 橫變直 於 2015-6-6 10:30 發表

鞋墊鞋睜

引用:
原帖由 橫變直 於 2015-6-6 10:30 發表

主要是物料,除了可以有鞋底吸震功能好,還可以鞋身包裹全腳,免鞋內產生過大磨擦,傷害到腳皮,而且跳動時被免瀉力,對走動和跳步很有幫助。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 速鳥 於 2015-6-8 17:35 發表

主要是物料,除了可以有鞋底吸震功能好,還可以鞋身包裹全腳,免鞋內產生過大磨擦,傷害到腳皮,而且跳動時被免瀉力,對走動和跳步很有幫助。
好複雜!
咁乒乓球鞋跟羽毛球鞋有什麼分別? 好似差不多咁!

引用:
原帖由 健健 於 2015-6-4 20:57 發表
butterfly la
  What model?
Sai

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2015-6-5 02:06 發表
  Beautiful shoes!!!
Sai

引用:
原帖由 橫變直 於 2015-6-8 22:12 發表

好複雜!
咁乒乓球鞋跟羽毛球鞋有什麼分別? 好似差不多咁!
我想乒乓球鞋與羽毛球鞋分別在於、乒乓球鞋貼地,容易移動前後左右,至於跳動應該羽毛球鞋好點,不過乒乓球雖要迅速移步及起跳,所以對地的接觸要有敏感度。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 速鳥 於 2015-6-9 09:40 發表

我想乒乓球鞋與羽毛球鞋分別在於、乒乓球鞋貼地,容易移動前後左右,至於跳動應該羽毛球鞋好點,不過乒乓球雖要迅速移步及起跳,所以對地的接觸要有敏感度。
請問 , 即喺邊隻牌子最好 ?

引用:
原帖由 kelvinyaar 於 5-6-2015 23:46 發表

THANKS 我應該也會在ASICS內選
好想搵這隻款,但周圍都冇哂貨!

36 12
發新話題