36 12
發新話題

邊對乒乓球鞋最高性價比?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

邊對乒乓球鞋最高性價比?

邊對乒乓球鞋最高性價比? 只講功能, 樣子不重要, 最好ASICS

butterfly la

mizuno最好
現在愛上了OMEGA5和省狂3做正手
Tenergy64也是本宮的心頭好哦

技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

Asics平價鞋保護性唔強,同價mizuno會好d

Asics 好好著,又輕

引用:
原帖由 健健 於 2015-6-4 20:57 發表
butterfly la
如果淘寶 butterfly ,不如要 lee 隻

如果淘寶,肯定JOOLA新款,同ASICS有得拼,不過唔算平
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 artin 於 2015-6-4 22:12 發表
Asics平價鞋保護性唔強,同價mizuno會好d
要考慮邊方面保護性?

引用:
原帖由 橫變直 於 2015-6-5 07:54 發表

要考慮邊方面保護性?
想防止脙傷

買過 donic speed flex ii, 夠平,$300 有找,但個底頗薄,同埋網布落到底,結果半年就爛左

Mizuno crossmatch plio rx2 三舊零頗舒服又唔重

Stiga 好像有些練習鞋,但質量不清楚

Asics除了入門級,其實保護性最好

邊度有三舊零mizuno賣,我都想買
球板: Andro Temper Off-
正手: 友誼-729 啟源
反手: Donic Baracuda

我之前係旺角, 唔記得 X 記定係新__年度買, 另九龍城某店好像都係咁上下
引用:
原帖由 uglyduckling 於 2015-6-5 12:45 發表
邊度有三舊零mizuno賣,我都想買

mizuno
主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64
         Viscaria 正手omega4asia 反手:t64

引用:
原帖由 HKSpurs 於 2015-6-5 11:14 發表
Asics除了入門級,其實保護性最好
YES, 其實香港賣緊<600HKD既都係入門

我去年穿了一對新的mizuno乒乓波鞋到體育館壁球室打乒乓球,差點弄到頭破血流。意外是這樣的:當時我打雙打,對手一球大板冲向我,我退後防守,怎料可能新鞋坑紋太深,變成上半身向後而鞋底咬着地板,結果我失重心往後倒,後腦猛然撞在玻璃壁上,起了半個乒乓球大的腫塊。(特強XX妥對消腫很有效)。幸好玻璃壁有反彈力捨力,如果是磚墻,肯定爆頭。所以穿新波鞋要小心,雖然防滑,但太咬地也有危险。

引用:
原帖由 artin 於 2015-6-5 14:18 發表

YES, 其實香港賣緊
但係邊到買既好?

引用:
原帖由 kelvinyaar 於 2015-6-5 10:48 發表

想防止脙傷
是否指膝傷?點

36 12
發新話題