40 12
發新話題

清膠

清膠

請問大家怎樣清除膠水迹,因為貼得非常實,是紅双喜。謝謝!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

What glue is that? Really DHS? DHS Number 15?? It doesn't look like so.
無忘初衷 (雖然仍是長期輕傷)

可以用舊的膠皮面擦擦
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

一般既膠水會貼左係磈海綿上面,你咁好奇怪呀

引用:
原帖由 ArcoLee 於 2015-6-2 09:32 發表
一般既膠水會貼左係磈海綿上面,你咁好奇怪呀
好大鑊!是紅双喜膠水!塊木過千!

引用:
原帖由 速鳥 於 2015-6-2 09:30 發表
可以用舊的膠皮面擦擦
一陣試試,謝謝!

再揸紅双喜膠水,濕濕地咁(卒)

引用:
原帖由 samson2012717 於 2015-6-2 10:08 發表
再揸紅双喜膠水,濕濕地咁(卒)
師兄,我唔敢再搽了,想試下用水卒!

你係咪用一支支個 d DHS #15,唔係一樽樽個 d
慢慢卒,卒得走,而且你塊有 nct  好易卒

點樣可以攪成咁?請師兄現身說法

你海綿有無上膠水?
Stiga Energy Wood

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

點解好似無左納米層?係咪用左有機膠水
同埋好似係未乾就就咁貼左膠皮上去?

就是用左這一支
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 gx7615 於 2015-6-2 11:02 發表
你海綿有無上膠水?
有呀!!!!!

引用:
原帖由 dlwtong 於 2015-6-2 10:44 發表
點樣可以攪成咁?請師兄現身說法
都是和以前用其他膠水一樣海綿板淘一次然後風乾貼上

你用其它牌子膠水,塗-層上去,用熱風吹乾,會較易除膠,我也遇過同你相同情況(方法-是最快)

引用:
原帖由 KKFan 於 2015-6-2 11:47 發表
你用其它牌子膠水,塗-層上去,用熱風吹乾,會較易除膠,我也遇過同你相同情況(方法-是最快)
其實我只是希望搞定D蘇州史之後一定用另外牌子啦!其實在旺角華x購買應該不會有流野!

引用:
原帖由 ArcoLee 於 2015-6-2 11:41 發表
點解好似無左納米層?係咪用左有機膠水
同埋好似係未乾就就咁貼左膠皮上去?
貼上去之前使用風扇吹了十五分鐘應該已經幹透了,現在就好像用萬能膠一樣。

引用:
原帖由 Mcforce 於 2015-6-2 12:00 發表

貼上去之前使用風扇吹了十五分鐘應該已經幹透了,現在就好像用萬能膠一樣。
我意思係現在你塗多-層其它牌子膠水落板面,再除膠較易

引用:
原帖由 KKFan 於 2015-6-2 12:05 發表

我意思係現在你塗多-層其它牌子膠水落板面,再除膠較易
好的,買回來再試試。謝謝你!

40 12
發新話題