發新話題

菲律賓公開賽

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2015-5-27 09:40 發表
港隊參賽者名單:
男隊
江天一
林兆恆
李漢銘
吳柏男

女隊
李皓晴
蘇慧音
李清韻
朱成竹
麥子詠
王重云
劉麒
林依諾
何鈞傑算是自費北上訓練成功的一批; 但吳柏……就……

㸃解冇何鈞傑、孔嘉德和關文皓。

引用:
原帖由 richard888888 於 2015-5-27 11:06 發表
㸃解冇何鈞傑、孔嘉德和關文皓。
何鈞傑打緊甲A
孔嘉德原本有報名,但沒有去

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2015-5-27 11:56 發表

何鈞傑打緊甲A
孔嘉德原本有報名,但沒有去
孔嘉德,佢教練話佢腰傷

咁關x浩呢? 或者可俾如王x軒,張x陶試下等……?

吳柏男擊敗了在資格賽排名最高的選手,肯定上頭條

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2015-5-27 18:37 發表
吳柏男擊敗了在資格賽排名最高的選手,肯定上頭條
上頭條可能有幾種可能,擊敗排名最高可能其中一種; 欠缺透明度的選拔制度扼殺本土球員也可能是其中一種; 還有其他可能……

以香港傳媒的作風,香港有球員打敗馬龍都未必上到頭條。

引用:
原帖由 samson2012717 於 2015-5-27 21:36 發表
起碼上ITTF頭條

引用:
原帖由 samson2012717 於 2015-5-27 21:36 發表
通常醜聞,收受利益,假球等較易……

引用:
原帖由 cgwc 於 2015-5-27 14:23 發表
咁關x浩呢? 或者可俾如王x軒,張x陶試下等……?
正路比新科青少年冠軍梁x程就合理
點會呢2個

引用:
原帖由 yoman 於 2015-5-28 00:28 發表

正路比新科青少年冠軍梁x程就合理
點會呢2個
totally agree

林兆恒真係好波。已經很久沒有參加公開賽仍然keep住。

反而李漢銘就。。。

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2015-5-28 17:26 發表
林兆恒真係好波。已經很久沒有參加公開賽仍然keep住。

反而李漢銘就。。。
勝敗乃乒家常事,反而男子隊咁少人可以參加有點可惜?

引用:
原帖由 cgwc 於 2015-5-28 22:34 發表

勝敗乃乒家常事,反而男子隊咁少人可以參加有點可惜?
基本上全職都會比佢地去算係唔錯啦
個人覺得江吳and林李 呢兩隊雙打都好有機會衝擊獎牌

引用:
原帖由 Suki 於 2015-5-28 23:07 發表
個人覺得,江可拍林,可能機會高D!!
江平時唔打男雙的 今次係代孔 孔臨時退出 估計浪費不少資源
李林也頗合拍的 曾經在青年賽取得很多男雙佳績

引用:
原帖由 yoman 於 2015-5-28 23:11 發表

江平時唔打男雙的 今次係代孔 孔臨時退出 估計浪費不少資源
李林也頗合拍的 曾經在青年賽取得很多男雙佳績
點解會浪費不少資源嘅? 資源係有幾多及點樣分配?

.................... edit

你睇下女子單打32強,有16位係日本選手,真頭日本國家賽咁 ;其實有心去攪好,資源唔會多好多,你好似奧運咁,一人比賽,八人隨團,多多都唔夠。

發新話題