23 12
發新話題

克羅地亞巡迴賽爆冷:福原愛被倪夏蓮淘汰出局

克羅地亞巡迴賽爆冷:福原愛被倪夏蓮淘汰出局

雖然倪夏蓮係世界冠軍,但係1983,個時福原愛都重未出世,唔通40+新波真係對打長膠防守有幫助

倪夏莲仲有打比賽
Stiga Energy Wood

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

福原愛
主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64
         Viscaria 正手omega4asia 反手:t64

點解福原愛好似越嚟越唔掂。

引用:
原帖由 gx7615 於 2015-5-22 13:48 發表
倪夏蓮仲有打比賽
倪夏蓮重由粒仔/長膠轉打長膠/反貼,真係唔好話打慣,唔轉得
引用:
原帖由 TS2010 於 2015-5-22 13:56 發表
福原愛係第一種子

香港隊有無參加呢次巡迴賽?
乒乓,象棋都是我至愛

倪夏蓮唔係咁易嬴,連丁寧對佢都遇過麻煩

日本男女子都要把希望放在new generation身上!

引用:
原帖由 Suki 於 2015-5-22 15:31 發表
蓮姐好似52歲!
哦!
原來大過我咁多...
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 TS2010 於 22/5/2015 13:56 發表
福原愛輸波,主要係球路冇乜变化,比对手睇通晒……

引用:
原帖由 egghead1969 於 2015-5-22 13:44 發表
雖然倪夏蓮係世界冠軍,但係1983,個時福原愛都重未出世,唔通40+新波真係對打長膠防守有幫助
當快狠準對上慢穩變!看誰個較老練!
其實我反而覺得係40+令球速慢下來!
當然體力要求亦相應增加(看你是甚麼打法)
而長膠防弧又為正貼或生膠嘅克星!

BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

有片看?..........

引用:
原帖由 sorry 於 22/5/2015 20:25 發表
https://www.youtube.com/watch?v=LwBSJ4uYb_8
Thanks for sharing...............

引用:
原帖由 cheungwahlee 於 2015-5-22 14:06 發表
香港隊有無參加呢次巡迴賽?
冇,克羅地亞咁鬼唔遠
引用:
原帖由 andrew 於 2015-5-22 14:51 發表
倪夏蓮唔係咁易嬴,連丁寧對佢都遇過麻煩
原來倪姨咁勁 ,佢地熱身個時,見到倪姨成個家燕姐咁 ,以為冇料到,冇睇到,見到結果,要先上乒總網翻睇
引用:
原帖由 LITTLEMAN 於 2015-5-22 20:06 發表

福原愛輸波,主要係球路冇乜變化,比對手睇通曬……
lee 個真,福姐反手快放轉線對角個下,比倪姨成日睇通曬,用正手抽中 ;正手拉波時,倪姨閘返來,又拉沖返個位,想拉死倪姨,其實如差唔多水平,唔交差拉沖、拉轉、搓同落唔同位置,就咁死拉,好難拉贏長膠閘波。如果係古惑長膠,十球失八球都得

長膠都可以進攻得今強

引用:
原帖由 陰柔小子 於 2015-5-23 00:03 發表
長膠都可以進攻得今強
係呵
可惜今日尾局倪姨失準,自已打失曬 d 分,入唔到四強對伊藤美誠

打完呢站,伊藤應該巳高分過愛姐
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

利害 唔好睇少老餅...薑果然係越老越辣...........

日本頭一向都怕對長膠人
<-->
.

陰陽拍依得好可以真係可以好屈機
其實乒乓波經驗真係好重要,
外國收埋我地好多國寶級前國家隊,都係直拍左推右推,推死幾多後生仔後生女

23 12
發新話題