發新話題

劉詩雯輸得唔抵!

我看,丁寧是故意誇大傷勢,拖延時間。不叫這個「10分鐘暫停」,照原來打下去,丁寧必輸無疑。
現在有點點兒使詐。
真的拗柴,還可以左跳右跳嗎?受傷是有,但不如想像中嚴重吧。
看看丁寧明天還不是繼續打女雙4強,繼續打決賽? …
劉詩雯等女雙決賽報仇吧~

引用:
原帖由 tomcat 於 2015-5-2 22:47 發表

倫奧交咗學費啦!
劉可能上次交得唔夠金!!

強國作風!!!!!
有咩典故?

看樓上,有神預測,也有說丁寧對木子已使用過這些詐傷招數。
事實證明就係咁陰謀論啦
難怪劉詩雯輸掉之後,很火! 看樣子她是看出了丁寧的詭計。
(利申︰我一向討厭丁寧的。 )

引用:
原帖由 Suki 於 2015-5-3 00:41 發表
抝柴本人由細到大抝超過十次,抝完可以忍到15分高質量的相持球,只有∼「奇蹟」!講完!

仲要贏埋∼奇蹟中之奇蹟,習總可以叫雷鋒退休,可以請叮〇頂替雷鋒做∼人民榜樣!

「公道 ...
同意!看直播,還把鞋子襪子脫掉,一看,沒有腫!?! 但扭傷腳踝脫了鞋襪還可咁輕易穿回? 演技高些可以嗎?
最憎呢D使詐的球員!

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-5-3 00:54 發表

我都試過拗柴,做完I.C.E.S.治療可以支持四十分鐘激烈既足球比賽
咁你第二朝重踢唔踢到?定係隻腳腫個豬腣?
好簡單,丁寧明天10:00am 還有女雙4強要打… 即管睇吓佢明天重打唔打? 定入埋決賽贏埋女雙,再一次出現神蹟?

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-5-3 01:02 發表

第二日真係踢唔到,當場唔係好腫反而係第二日最痛最腫
正常啊,拗柴後死頂繼續,第日腫過豬腣,常識吧。
所以,丁寧真傷的話,明天朝早無可能打到女雙…   明天便知佢今晚係咪使詐

引用:
原帖由 Suki 於 2015-5-3 01:27 發表
為了國家,為了隊友,我要堅持下去!
真傷會腫到豬腣,鞋都着唔落啦… 為了國家 blablabla...

引用:
原帖由 gx7615 於 2015-5-3 02:01 發表
睇下聽日雙打佢出唔出到
出到仲打得廿幾板就有問題
實出。 劣勢時又出多次超必。

引用:
原帖由 Suki 於 2015-5-3 10:23 發表
唉!!!

跳到半米抽擊落地,面不改容(慢鏡頭顯示),贏波後一秒,扮拐2步!
如此虛偽的小人,為求個人榮耀向隊友使出苦肉計,可恥。
還好今天她仍有這些比賽,讓世人都看到她貪婪自私虛偽攻心的一面。
只可惜劉詩雯成為了犧牲者。

話佢扮野,唔係話佢冇扭親冇受傷扮到有受傷,係話佢誇大傷勢苦肉計。對面係隊友,你還如此虛偽使詭計?無野吓嘛?真係咁有拼勁做鐵血戰士,想做英雄,就唔好扮死狗,打緊波左跳右跳就唔痛,一打完就行步路都「依牙鬆鋼」,一拐一拐,狀甚痛苦。一開波又老虎咁精神… 重要第二日照打女雙4強直落4:0…
老老實實,以當時形勢,冇呢D花招丁大姐贏鬼到咩… 重要呢D花招用係自己友先湊效,對住外國球員你聽跌多兩下啦…  就係隊友先會忍手,大佬,再左右調動你,你再跌一次,到時傷勢加重咁點?一來自己又過意唔去,二來可能教練都會鬧,三來世人都會駡佢冇血性。如何是好?
你受傷繼續打,沒問題。但你一方面又扮可憐,到打波就狼過乜。即係你根本就想把自己放在高地(賽果贏輸我就係英雄),再把隊友(或者佢眼中唔當劉係「友」)硬生生放落死位,點打都死。 最後劉放棄專長的左右高速調動打法,想用自己最唔善長的方法,正面大板打死丁。當然是失敗了。丁無傷都跟唔切劉的速度,有傷之下,有心用「正常打法」(高速左右調動)贏你,你丁寧只會一跌再跌!到時弄假成真

引用:
原帖由 JJJJJ 於 2015-5-5 00:38 發表
其實有拗過柴既都知道 丁寧真係扮得好假
佢果D拗一拗,跟本醫院都唔洗去。打乒乓波多都應該試過,自己會feel 到 "咭" 一聲,但其實呢D輕微腳踝拗一拗,踏兩步就無事。
直拗柴,佢當晚冇可能打波時仍左,第二日更無可能打到波!

發新話題