56 123
發新話題

劉詩雯輸得唔抵!

劉詩雯輸得唔抵!

劉詩雯與丁寧在女單決賽打到第7局時丁寧腳關節受偒,暫停了十分鐘療傷。表面上劉可穏佔上風,其實不然。復賽後你看劉與第6局比較完全變了樣。心理上完全大受影响。對對手受偒復賽突然不知所措。理論上可拉闊控球位置來佔上風,但她沒利用這點反而突然手緊起來,相反丁寧卻以拼死一戰及球迷的鼓勵下在心理上完全壓倒對方。總言之今次之決賽勝負未分。並替劉詩雯不值。

我看,丁寧是故意誇大傷勢,拖延時間。不叫這個「10分鐘暫停」,照原來打下去,丁寧必輸無疑。
現在有點點兒使詐。
真的拗柴,還可以左跳右跳嗎?受傷是有,但不如想像中嚴重吧。
看看丁寧明天還不是繼續打女雙4強,繼續打決賽? …
劉詩雯等女雙決賽報仇吧~

這個詐使得好!
輸了:雖敗猶榮
勝了:多一份榮耀
劉詩雯輸在"負上道德"的心理包袱

如果你是 流c文......

你覺得在丁0受傷時會去安慰她嗎?
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

倫奧交咗學費啦!
劉可能上次交得唔夠金!!

強國作風!!!!!

劉又領左野,兵不厭詐

我會比支松節油佢卒!!!!!!

真係鬆哂!!

慰安佢真

~超級榮譽~

劉承受了所有壓力! 勝就話你因對手傷! 輸就對手傷了也勝不了! 大好氣勢被暫停十分鍾冷卻了!

引用:
原帖由 橫變直 於 2015-5-2 22:22 發表
我看,丁寧是故意誇大傷勢,拖延時間。不叫這個「10分鐘暫停」,照原來打下去,丁寧必輸無疑。
現在有點點兒使詐。
真的拗柴,還可以左跳右跳嗎?受傷是有,但不如想像中嚴重吧。
看看丁寧明天還不是繼續打女雙4強 ...
唔好諗得咁陰謀論

會. 不過我覺得佢冇去安慰都冇錯
Albert

沒辦法,劉詩雯永遠給人的印像是一個天真未懂事的小妹妹,所以國內及香港特別多Fans!
我建議她唔好成日掛住打波扮靚玩公仔,用多點時間睇睇我地祖國出品的【武則天】及【甄環傳】。

引用:
原帖由 tomcat 於 2015-5-2 22:47 發表

倫奧交咗學費啦!
劉可能上次交得唔夠金!!

強國作風!!!!!
有咩典故?

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-5-2 23:05 發表

唔好諗得咁陰謀論
神預測
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

劉詩雯
主拍 Taksim   正手 05FX   反手 省狂

副拍 Ma Lin Carbon   正手 M1   反手 M2

看樓上,有神預測,也有說丁寧對木子已使用過這些詐傷招數。
事實證明就係咁陰謀論啦
難怪劉詩雯輸掉之後,很火! 看樣子她是看出了丁寧的詭計。
(利申︰我一向討厭丁寧的。 )

引用:
原帖由 Suki 於 2015-5-3 00:41 發表
抝柴本人由細到大抝超過十次,抝完可以忍到15分高質量的相持球,只有∼「奇蹟」!講完!

仲要贏埋∼奇蹟中之奇蹟,習總可以叫雷鋒退休,可以請叮〇頂替雷鋒做∼人民榜樣!

「公道 ...
我都試過拗柴,做完I.C.E.S.治療可以支持四十分鐘激烈既足球比賽

引用:
原帖由 Suki 於 2015-5-3 00:41 發表
抝柴本人由細到大抝超過十次,抝完可以忍到15分高質量的相持球,只有∼「奇蹟」!講完!

仲要贏埋∼奇蹟中之奇蹟,習總可以叫雷鋒退休,可以請叮〇頂替雷鋒做∼人民榜樣!

「公道 ...
同意!看直播,還把鞋子襪子脫掉,一看,沒有腫!?! 但扭傷腳踝脫了鞋襪還可咁輕易穿回? 演技高些可以嗎?
最憎呢D使詐的球員!

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-5-3 00:54 發表

我都試過拗柴,做完I.C.E.S.治療可以支持四十分鐘激烈既足球比賽
咁你第二朝重踢唔踢到?定係隻腳腫個豬腣?
好簡單,丁寧明天10:00am 還有女雙4強要打… 即管睇吓佢明天重打唔打? 定入埋決賽贏埋女雙,再一次出現神蹟?

引用:
原帖由 橫變直 於 2015-5-3 00:59 發表

咁你第二朝重踢唔踢到?定係隻腳腫個豬腣?
好簡單,丁寧明天10:00am 還有女雙4強要打… 即管睇吓佢明天重打唔打? 定入埋決賽贏埋女雙,再一次出現神蹟?
第二日真係踢唔到,當場唔係好腫反而係第二日最痛最腫

56 123
發新話題