30 12
發新話題

方博男單贏左許昕

方博男單贏左許昕

反勝4-3。
許昕肩膀似乎昨天開始有傷。

可惜!

唔係反勝姐。。。 許昕有傷在身,第7局由輸1-5扯到打deuce先至俾方博贏一球擦邊球。。。
1) N656 國天藍棉/狂飆+60號海綿
2) Arctic Wood 省狂藍棉/MXP
3) Emerald Rasant PowerGrip/Grip
4) 龍5 典馳Type D / 狂飆350
5) 玫瑰CL: 正手 Nittaku大字狂3 反手 tenergy 64
6) Butterfly Kim Taek Soo (紅標金)正手 MX-P  反手 Tenergy 80
7) Butterfly Kim Taek Soo ( 韓金 )
8) Darker Speed 90 10mm  正手 藍V
9) Kokutaku 超super超 極 10mm

主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64
         Viscaria 正手omega4asia 反手:t64

方博打得好

引用:
原帖由 hamh 於 2015-5-1 14:01 發表
唔係反勝姐。。。 許昕有傷在身,第7局由輸1-5扯到打deuce先至俾方博贏一球擦邊球。。。
局數反數。
0-1,0-2,1-2,2-2,2-3,3-3,4-3
相比起方博,許昕心理質量麻麻,雖則技術一流。

引用:
原帖由 ThomasKwok 於 2015-5-1 14:07 發表
方博打得好
我睇唔到最後兩局,要出街。

許昕讓你左邊膊頭,個飯煲先有得打到尾贏個擦邊球,真心唔覺佢打得好
球板: Andro Temper Off-
正手: 友誼-729 啟源
反手: Donic Baracuda

引用:
原帖由 橫變直 於 2015-5-1 00:16 發表

局數反數。
0-1,0-2,1-2,2-2,2-3,3-3,4-3
相比起方博,許昕心理質量麻麻,雖則技術一流。
其實係係打逆境波先睇到心理質量好唔好。尤其是第七局,得閒睇番你就知方博騰晒雞。
3) Emerald Rasant PowerGrip/Grip
5) 玫瑰CL: 正手 Nittaku大字狂3 反手 tenergy 64
6) Butterfly Kim Taek Soo (紅標金)正手 MX-P  反手 Tenergy 80
7) Butterfly Kim Taek Soo ( 韓金 )
8) Darker Speed 90 10mm  正手 藍V

在国內,方博一向克許昕,所以都算正常。

我覺得方博心理質素現時應不及許昕,在第1,第7局,還有很多,一領先打球就保守,出手不夠果斷,但比之前(以韓國公開賽計),心理是有突破,在未有退路時,能拼下去
技術上,正手接發球能力/擰拉/反手等能力有所進步
相對說,許昕是左邊膊頭有傷,影響正手的發揮,8:10落後,還是能夠利用發球,得一分,反拉再追1分,表現值得肯定,在相持反手時,許昕好幾個反手發力和正手反拉,打到方博冇招,
還有明顯一點,在落後時,許昕能夠淡定地連追多分,沒多受比分影響
最後一球,只是一點運氣

唔知邊個要許昕打足混雙, 男雙同男單咁多場, 鐵人都死, 混雙時打黃鎮廷一仗搏得太盡, 搞到肩傷, 查實就住打都應該可以晉級, 唔駛為咗impress韓國靚女而去到咁盡, 搞到自己而家提早落馬, 令奧運出線都變得危危乎, 唔知今晚混雙決賽重出唔出到場.....唉....真係唔底....無晒心情.....

好似你咁講 色字頭上一把刀lol

最唔抵係,個韓妹唔索嘛,後生版徐考元就話抵搏盡去impress個韓妹啫…

可惜了,希望佢盡快康復啦
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

嘩!!! 仲以為許昕呢鋪要因傷退出混雙, 令韓女隊員失望, 日本隊不戰而勝....點知佢到咗重要關頭如同食咗仙丹, 一D都唔似受過傷, 可以話重未見過佢咁生猛, 奇招層出不窮, 終於可以抱抱, 笑騎騎, 如願以償。今朝對方博有一半都唔駛輸波, 好似喺佢心目中混雙冠軍先係最重要咁, 4:0 KO 日本隊, 真係要寫個"服"字畀佢。記得庭日重有男雙要打呀! 拜託...

可能韓妹係背後鼓勵咗呀昕爺呢

方生贏左許生,
佢真係冇運行啦!!!!!!

好明顯打左支封閉針啦

唔知呢支封閉針可唔可以臨時打, 當第七局叫暫停時補番支, 定係要賽前幾耐打定先, 之後好似食藥咁四個鐘一次, 再打都冇用? 好彩就四五局內KO對手, 否則要撐到決勝局就神仙難救了...唉...好可惜, 以佢打混雙時的狀態打單打可以肯定fight低方博重有剩。

30 12
發新話題