35 12
發新話題

[球板討論] Yinhe 銀河 的質素如何?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
大陸嘢(sword,銀河,拍里奧)其實唔差,但要揀,舉例,10塊揀兩塊,因為佢QC差D,除非你識人找到D好野。

買板都要識人

2008,買咗塊350年,單檜橫板.2100元正,論素,小第認為是市塲版中最正.

$2100

引用:
原帖由 CL_LEE 於 2015-4-20 09:48 發表
2008,買咗塊350年,單檜橫板.2100元正,論素,小第認為是市塲版中最正.
邊塊?

6A special?

引用:
原帖由 獨孤 於 2015-4-14 16:55 發表
師兄們。 小弟初學。啱啱睇紧啲球板嘅網頁。見有隻叫銀河嘅牌子好平。㸃解會平成咁?!!!質素好差的嗎? 會唔會差得嚟性價比好高,可以俾啲新手試下唔同& ...
不如你講下你預算及期望?
有stiga 就唔好買,慳番啲錢。

引用:
原帖由 獨孤 於 2015-4-14 16:55 發表
師兄們。 小弟初學。啱啱睇紧啲球板嘅網頁。見有隻叫銀河嘅牌子好平。㸃解會平成咁?!!!質素好差的嗎? 會唔會差得嚟性價比好高,可以俾啲新手試下唔同& ...
你忍一忍手,要打就借拍,到儲夠五六舊水
可以上黎FORUM,或者去乒乓波拍舖執磈平靚正,三四幾舊水既二手拍
一係就買YASAKA EXTRA/ANDRO TEMPER/CLIPPER  等等三四幾舊水高性價比純木上手啦,
再貼D 2手/平膠,就直接半專業拍了.

其實板沒有好不好,只有合不合
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

引用:
原帖由 BrianDD 於 2015-4-21 11:33 發表
其實板沒有好不好,只有合不合
絕對同意!我手頭有十几塊板,最貴個塊SUPER ZLC張繼科最唔适用.
洪华山

銀河地球2好正 我挑選了一塊雲杉極密的 打出來真係好控有力 三百幾蚊
不過始終芯材唔夠實...
主拍:Nittaku Waldner Manchester
正:Nittaku Flyatt Hard 2.0
反:Butterfly BryceHighSpeed

銀河要識選邊塊
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

我用過 T-6 都唔錯

MC2、U2、紫龍473,573等純木的都相當好打,大約百多二百,價性比一流, 絕對能媲美 Stiga/Donic 三四百貨色!唔明中伏的係指邊個型號? 但留意板重量不太一致,大多少許偏重!

什麼品牌板.看自己質素

~超級榮譽~

35 12
發新話題