29 12
發新話題

陪養小朋友打波既興趣分享

好呀!!!
有機會一定參加!謝謝!
引用:
原帖由 Suki 於 2015-4-13 17:53 發表

歡迎參加小乒會賽事及活動,我們行快樂乒乓、互相乒乓、普及乒乓、品行端正,可以放心交個女參加我們比賽!
主板 Viscaria  正:Omega 4 Pro 反:Vega Pro

引用:
原帖由 sing127 於 2015-4-13 17:48 發表
其實真係一d都唔利害,利害就不用另找教練啦
我自己比較著重打好基礎多過找捷徑去win....
還記得10幾前後生時在歌街約幾個朋友一日book 8 個鍾係度練波,練最悶既基本功,我自己就好享受
可能女女似我,好喜 ...

我囡啟蒙了三年半,只練雙持,從來未練過發球,亦從來未練過接發球,要靠佢自己摸索;囡囡就會從比賽中吸引經驗,每板目的只是不會比人打死
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

Wah!速兄我女女和你女女一樣,現在都是只練相持,未教過發球和接發球
敢問你女女現在多大呢?
引用:
原帖由 速鳥 於 2015-4-13 17:56 發表

我囡啟蒙了三年半,只練雙持,從來未練過發球,亦從來未練過接發球,要靠佢自己摸索;囡囡就會從比賽中吸引經驗,每板目的只是不會比人打死
主板 Viscaria  正:Omega 4 Pro 反:Vega Pro

引用:
原帖由 sing127 於 2015-4-13 18:51 發表
Wah!速兄我女女和你女女一樣,現在都是只練相持,未教過發球和接發球
敢問你女女現在多大呢?

13歲了,呢排先練左接左角出枱波,我有過習慣,就是要打得精彩,輸都是輸得精彩;明天學接中枱出枱,又可以和囡囡研究下打法。

技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

能和女女一齊研究真係好sweeet!!
我都好希望日後可以好似你咁
引用:
原帖由 速鳥 於 2015-4-13 18:56 發表

13歲了,呢排先練左接左角出枱波,我有過習慣,就是要打得精彩,輸都是輸得精彩;明天學接中枱出枱,又可以和囡囡研究下打法。

29 12
發新話題