發新話題

[球板討論] Butterfly Viscaria 評測

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
引用:
原帖由 saibear 於 2015-3-18 16:22 發表
我都覺 但狂3我真係由細用到大 太有愛煩都要用 不過玩多排MXP先
用TRF 來澎MXP 快丶靚丶正
30分鐘就可以上板
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

回復 20# 的帖子

小弟唔係好識而D 請問重量有什麼分別?

回復 21# 的帖子

TRF 好似幾易用 我見佢係一支咁ge 樣好似易搽D

引用:
原帖由 saibear 於 2015-3-18 16:41 發表
TRF 好似幾易用 我見佢係一支咁ge 樣好似易搽D
重量既野睇個人需要,一般大人橫板我覺得88-90最大路

回復 24# 的帖子

我覺得差個幾十g 唔會差好遠掛

引用:
原帖由 saibear 於 2015-3-18 17:54 發表
80g既vis同90g既vis係相差極遠

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-3-18 16:34 發表

用TRF 來澎MXP 快丶靚丶正
30分鐘就可以上板
唔縮水咩?咁快上板,等塊膠攤番平穩陣D,

買後有無試打過?怎樣可令你買那麼多塊?
Alpha

回復 26# 的帖子

真的嗎!?!?!?!?!?

回復 27# 的帖子

無機膠水後未試過澎漲膠皮

引用:
原帖由 saibear 於 2015-3-18 17:54 發表
差 3g 都差好多,例如 83g 與 86g,分別在於板子重心,83g 在正中央,兩邊平衡擰板發力小,省力但擰擺力細,球速小,86g 重心靠板頑,擰板發力要較大,多用力但擰擺力大,球速快,快至兩三倍速度,當然要技術配合。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

回復 31# 的帖子

明白啦 師兄 下次買板都會量下重量

thanks for sharing

謝謝分享

thx 分享....

Thanks for sharing

Good sharing

thanks for sharing

我都好鍾意呢塊板
手上有十幾塊,其中3塊新鋁牌,其餘都是舊鋁牌
最重97克,最輕81-82左右
本身81-82這重量都不想入的了,但魚鱗紋很漂亮,還是入手吧

FL兄, 可來個VISCARIA(s) SHOW嗎?
<-->
.

發新話題