29 12
發新話題

[其它討論] 有無版友已經開始用40+ 練習多球?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

有無版友已經開始用40+ 練習多球?

如題,見到好多比賽開始用40+ 做比賽用球
心思思想大量引入40+做多球練習,等自己盡快適應

但係雙魚,紅雙喜出哂名易爆
Kinson質量一般,TIBHAR價格.....

考慮緊許紹發/銀河新物料球...夠平,耐用
但係無縫我諗應該同有縫新物料球感覺爭好遠

你地依家又用開邊隻練多球呢? 一齊討論下

紅大媽40+習慣了

~超級榮譽~

用紅大媽的40+三星球多球練習
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2015-3-13 00:33 發表
用紅大媽的40+三星球多球練習

紅雙喜新材料3星球
單價70元/盒 會員60元/筒 (6個)
有錢人
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 速鳥 於 2015-3-13 00:46 發表

紅雙喜新材料3星球
單價70元/盒 會員60元/筒 (6個)
有錢人
用144個, $1440
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2015-3-13 01:05 發表

用144個, $1440
買144個就唔駛咁貴,可以拿批發價.
洪华山

許绍發,好好用又不会乱跳,除了打板边不会爆,本人2014,7月已开始打到現在!
adam

引用:
原帖由 adamn 於 2015-3-13 06:14 發表
許绍發,好好用又不会乱跳,除了打板边不会爆,本人2014,7月已开始打到現在!
我用過几好,唔易爆.不過冇縫正式比賽都唔會用.
洪华山

引用:
原帖由 sorry 於 2015-3-13 06:18 發表
TIBHAR聽 講好易爆
任何牌子都冇舊波耐用,始終料唔同.
洪华山

引用:
原帖由 adamn 於 2015-3-13 06:14 發表
無縫球同有縫40+ 打落分別大唔大?

回復 12# 的帖子

許紹發無縫球打落膠啲和質量唔穩(唔圓),雙魚,雙喜一星最似舊球,nittaku.tibhar雙喜雙魚三星最好,
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

現用雙魚,感覺好易打
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

雙魚已經係最接近舊波感覺㗎喇!

40+貴得來易爛,雙重缺陷,買波嘅支出大增。
都唔知邊個屎x痕決定要轉40+的。

回復 16# 的帖子

新波雙魚三粒都用來打咗新到一個月,但一個月打大約十二日,每日4小時。kinson就放假時打,打足7日,三粒全爆,其實轉新材料就算,仲要加大size,新材料已經夠令個波的重量大D,size大D重要加大空氣阻力

樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)

我已慣40+,秘訣係拒絕打舊波,持之以行一個月到就唔記得舊波咩感覺㗎喇

引用:
原帖由 dlwtong 於 2015-3-13 10:54 發表
雙魚已經係最接近舊波感覺㗎喇!
唔覺,係覺得日本製造的三星球最似舊波

回復 18# 的帖子

其實係呀,打完40+打唔返舊波,因為自己動作會有調節,所以打返舊波會唔慣。

哈哈~我都想搵人同我用新波練波呀~~~~~

許紹發無縫球三星

29 12
發新話題