發新話題

[球板討論] zetro quad

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

zetro quad

有無師兄打開ZETRO QUAD?點配膠應付新波?

>>> 以下只是Xiom V1 Quad <<<

5木4碳,板身薄,面材硬,
雖然未試過正手用大陸膠,但估計應冇問題,
適合搶攻打法,但擋波/防守也很好,
正手MXP
反手 Airoc S

SORRY SORRY 搞錯了!以上是V1 Quad !!!

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-2-28 19:25 發表
5木4碳,板身薄,面材硬,
雖然未試過正手用大陸膠,但估計應冇問題,
適合搶攻打法,但擋波/防守也很好,
正手MXP
反手 Airoc S
正手打狂飆反手打calibra LT又好唔好打?對40+?

引用:
原帖由 w725485 於 2015-2-28 22:37 發表

正手打狂飆反手打calibra LT又好唔好打?對40+?
正手狂飆,可以
但反手 Calibra LT, 唔掂!!
(Calibra LT 唔轉,唔咬波,弧線不好,是一塊專業球員才用到的膠)

→Calibra LT Plus, 就OK!

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

請問有無相可提供見識!
Alpha

如果以弧圈為主配快攻打法 可以點砌塊板?

對唔住呀,可能唔夠訓,一時睇錯了形號

再來一個!

Xiom Zetro Quad
4芯同1
大芯是用了4層薄木壓成
4碳-2 Zylon + 2 軟碳
面材- Kiso Hinoki 檜
板身厚7mm
手感是中硬/硬,容易拉出弧圈球,是一塊弧快㡳板
建議膠皮:
正手-Omega 4 pro/MXP/省狂39度
反手-Airoc S/JP02/t64

zetro quad好唔好打?有朋友話唔建議不過又論壇上又有人讚過

引用:
原帖由 w7254685 於 2015-3-1 12:28 發表
zetro quad好唔好打?有朋友話唔建議不過又論壇上又有人讚過
真的,其實幾好打,只是嫌佢過厚(7mm)

過厚會有咩影響?呢塊木大概幾重?

引用:
原帖由 w7254685 於 2015-3-1 23:06 發表
過厚會有咩影響?呢塊木大概幾重?
厚冇薄咁好手感,
由85g—99g我都見過。

有無咩建議點砌一塊好嘅弧快板?本人算有力 拉波都算唔錯

發新話題