發新話題

[砌版討論] 請推介兩塊橫板反膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

請推介兩塊橫板反膠

成年幾無打波
最近得閒重拾球板
膠皮知識已OUTDATED晒

以前打開直板
唔知道而家興邊塊德國膠??
(以前就興S1 S2 綠海綿hexer)
同埋想問有無 近德國膠性能的大陸平膠??
(以前的PALIO 霸王唔錯)

已有一塊橫板, 同一塊未開封butterfly
如有解答不勝感激

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-1-15 21:21 發表
請問師兄用什麽橫板?
Palio 無型號 陳年舊板 放左幾年無用過

我同你一樣,是打YES
90G

咁前Blue fire M1 後 palio  霸王 ,ok掛
以前打開baracuda  
其實我只係想試下打一排橫板先

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-1-16 13:55 發表

會否是R5/R7之類的舊板?!
冇相睇,好難教你配膠喎...
我又唔係好講究的, 打算買塊bluefire  玩下 想試下新膠咁
塊板無寫型號
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

我指, 放埋一邊, 唔係賣

如果係 hexer 是用那個版本做反手正手 duro hd plus?

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-1-16 18:29 發表

如果只鍾情 Andro
正手:Rasant, Hexer
反手:Hexer Duro

其他的麻麻地
hexer plus 好似唔多好評  , 其實係唔係 純粹比HEXER 快一點

hexer 同baracuda 都打過 ,hexer 係好打,HEXER太易爛了

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2015-1-16 22:47 發表
小弟眼見題目有講似德國膠的中國膠,正正我也有留意,其實為咗40+波都有推出以一些蛋糕海綿為主的膠,其中之一係lkt獵鷹。120元,反手好控彈性足,正手會太彈。
係, 銀河的, "月球"之類 ,
但打上去是比德國膠感覺差一截, 但100蚊左右無咩好嫌了
謝謝推介

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-1-17 00:00 發表

如果真的是似銀河(月球)之類...咁肯定可以連100蚊都慳返!
只是生膠或防弧一塊,彈性是有,但不咬波,做不出弧線!
是我有一塊, 不咬球, 膠皮表面氧化不吃球...不耐打, 只是當作橫打膠/墊墊手

發新話題