24 12
發新話題

各位,之前涉及欺騙的敏駿球會現以已名為乒島,請大家不要再上當

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

各位,之前涉及欺騙的敏駿球會現以已名為乒島,請大家不要再上當

詳情:
乒島球會前名敏駿球會
呢個球會ge成員依家總共有4個人
當中以劉x溢同埋蕭x恆為球會搞手
由於佢地ge處事方法十分卑鄙同埋無品
我實在睇唔過眼
所以我要公開佢地ge低劣行為
1.球局:
佢地每逢係月尾都會去搞月賽,而佢地都會以獎金ge方式黎吸引人參加,但係佢地為左要保住啲獎金唔好俾隊外人贏,所以佢地會係比賽總成續到做手腳,會暗中更改每個人ge分數從而令到自己ge隊友包攪頭四名,去保住啲獎金
如果佢地保唔到頭四名,兩個搞手就會以唔同ge籍口去即場調低獎金,從而減低損失

2.波品差
球隊當中ge兩個核心成員劉xx同埋littleman_613ge波品最差,態度十分囂士,每當佢地贏一個參加者後都會不斷話對手打波打得好差同埋會用身體語言黎串人,另外佢地着重利益,輸贏多過打波聯誼,所以佢地會無理地踢一啲成日輸俾佢地兩個ge隊員出隊,而且連一個解釋都無同埋唔會聽被踢出隊員ge電話

可否詳細解釋下,怎樣欺騙?
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

希望他們有空解畫

<-->
.

相片請勿pm這樣不好
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

血海深仇乎?

我覺得仇恨值很高

之前沒留意有這件事,追看了一遍,不知前2個貼中所說有人會去跟進,這個跟進有結果沒?是否已理清楚事件?

如何欺騙?

推。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

"佢地會無理地踢一啲成日輸俾佢地兩個ge隊員出隊,而且連一個解釋都無同埋唔會聽被踢出隊員ge電話"

我忽然想起跟一個球技很高的波友的一段對話 (他只到過我們球局幾次)

波友--  "點解你個球局一個乙組球員都無既?"
KEI--  "我地既球員全部甲組MA"
波友--  "唔係MA, 邊個係甲組?"
KEI--   "全部LOR, 你一個都唔識嗎?"

事實上, 好多球局都係玩下, RELAX下, 做下運動為主, 邊個組別, WE DONT CARE.  不過佢係要問, 我唯有咁答LOR

本帖最近評分記錄
  • Suki +10 極度讚同! 2015-2-2 11:37

呢啲球會我絕對唔會去

覺得入球後會員開心了的才是好球會
<-->
.

如果屬實,應有其他網友出來投訴...
但為何一直都無?!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
帖由 sorry 於 2015-2-3 11:00 發表
之前你話會了解成件事
有冇結果
我看不見有問題。
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

看不見問題不代表沒問題但也不是相對一定有問題,這類問題的對與錯很多時都沒有絕對的,是看個人的價值觀、處世方針及利益有否衝突(利益不一定指金錢)。個人看這也不是一樣很嚴重的事,如果這事不合乎大多數的企望,我想這個球局將會自然退出。
只是有些不太自然的是之前有關的另一張貼文,有相關的人把貼子關了不給大家再討論的機會,說會跟進事件,但到現在還沒見進度(可能看漏了)。不論樓主是否針對,誤會還是多慮了,如果球局的發起人是個為大家提供個場合去娛樂、聯誼的有心人,因這張貼而使之退出,是否是大家的損失?可能有關版主平時事忙,沒時間跟進,但這貼子一再出現,是否是一個警號是時候去看看來龍去脈,給大家釋疑?

回復 20# 的帖子

我已經了解過事件!

也跟參與球局的人傾過→才說“看不見有問題“
可能,唔排除最初真是有d問題,
但起碼現在見到的已經不同了,改善了。
如果在不同的時間上仍然維持舊有的指控,
未免對當事人有點不公平!

版主你本身同佢地熟唔熟?你同佢地唔熟就唔好人地講話佢地無做過就信
我同乒島球會個兩個pk以前都係朋友,我曾經都係攪手之一,連之前個球會名都係我諗,但係我就俾佢地無理踢左出球會, 原因係佢地兩個覺得自己勁過我,所以佢地先前已經不斷搵籍口踢我走,事前我教練都有同佢地打過幾次波,事後都話佢地人品極之有問題,贏左人就用身體語言黎串人,態度又輕佻,輸左就擺一副唔服氣的態度怒啤人,仲不斷要求對手同佢打多幾場,直到要佢贏到為止,咁你自己諗下邊個了解佢地多啲?另外你話向佢地啲球員了解過件事,咁你自己諗下,第一,有邊個球員想自己球會散?咁佢地好自然講野會包庇球會,第二,佢地當中有啲球員係新加入的,咁佢地邊有可能會知道之前球會發生過咩事?所以希望版主你唔好相信哂佢地啲謊言!

清官難審家庭事

24 12
發新話題