25 12
發新話題

[膠皮討論] Super 729 FX 郭躍華 藍綿

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

Super 729 FX 郭躍華 藍綿

見到系藍色綿,就買黎試下。
(受藍綿狂飆影響,覺得中國膠,藍綿就系好野 d )價錢方面,同neo狂三相若。

包裝無講海綿硬度,感覺比狂飆三軟。(不過中國膠,軟極都唔似外套軟)

放左落塊 Donic Burn Carbotox (5+2)度試。
FX 以為系打反手,原來打正手都好打。反手反而麻麻。
面膠都好黏。脫板速度唔系好快,好似同碳板鄧番勻,good fit。
總括黎講,我覺得超值,抵食!
而且藍綿,靚仔。

P.S. 見到 郭躍華三個字,不其然就 lum 起。。。李振持。。。

打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

直直地兄,你平時係邊度打的,我多數是在2468球局,泓景球局及打星期三保安道,我大部份外國膠都試過,有機會想認識下你

之前超級張都買過,太硬,之後放左,現在打緊福原愛zlf,之前買左xiom zetro quad, 檜面,非常好打同穩,還想試下你塊nittaku clout呢

是否95年出廠的?

引用:
原帖由 sunnyfung1 於 2015-1-3 12:49 發表
直直地兄,你平時係邊度打的,我多數是在2468球局,泓景球局及打星期三保安道,我大部份外國膠都試過,有機會想認識下你
哈。。。想試板幾時都得。。。幾日前試過塊clout,算系喜出望外。不過遠枱就覺得唔系好夠力,因為當日同塊黑五一齊試,所以感覺力度差距比較大。
如果你打星期三,咪星期一二約個時間 ling 比你咯。

小弟屬於 “癮大技術差” 行列。
波齡先得果一年。未有信心打球局。

由於身有傷患,宜家基本上一個禮拜學一次波。一般在界限街。
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

哦,冇所謂既,打球局加學波會進步快d,星期三及我們泓景球局都歡迎你來玩的,我pm埋電俾你,再約在那裏打啦

Hi 直兄,咁你覺得這塊跟neo狂3有多大分別? 這塊需要灌膠嗎?

引用:
原帖由 gattfry 於 2015-1-3 13:47 發表
Hi 直兄,咁你覺得這塊跟neo狂3有多大分別? 這塊需要灌膠嗎?
感覺軟d 同埋狂三好似需要自身發力好d
呢塊比我既感覺系有少少外套feel,當然只系少少。。。
我未灌過膠   所以唔知道 需唔需要灌播

仲有,我只系試過一個鐘。
加埋系新手,對器材既感覺唔系好清晰。

希望只系參考就好。

呢塊有可能係細球時代的產品

依塊膠而家打,應該感覺無咩力
木:樓下文具店流星(TM)
正手:盾牌套膠
反手: 紅雙喜C8

如果真係二十年前的產品,賣比你果個人有義務要提醒你是收藏品。

唔系wor
睇包裝 超新凈
而且系外國訂番黎。。。

唔似系收藏品。。。

729近幾年也未見有此包裝,約二十幾年前見過。

如果跟狂飆差不多價錢,當然就係買狂飆吧
旋轉和力量不能相比
木:樓下文具店流星(TM)
正手:盾牌套膠
反手: 紅雙喜C8

這塊膠05年就好似有,729FX以前已經反手用。
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

729 BATTLE 可能貼市點
<-->
.

係外地反而經常有機會買到d中國古董
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

25 12
發新話題