發新話題

[球板討論] Clipper cr wrb

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

Clipper cr wrb

反手配咩,磨擦為主。不要baracuda,不要過$300。

Xiom omega V pro

R7
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

Xiom masu,平很嚟又ok,紅v也是不錯的選擇

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-10-18 01:39 發表
R7
x2!!!!!!!!!!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

紅V,可磨擦,又有彈性,放在反手也可以
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

紅V 放反手不錯-----

引用:
原帖由 nikipang9041 於 2014-10-18 10:06 發表
紅v海棉硬度有冇選擇?thx

引用:
原帖由 HKSpurs 於 2014-10-18 01:16 發表
Xiom omega V pro
海棉夠硬嗎?如果和05比較,覺得怎樣?謝!

R9是不錯的!

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2014-10-18 07:20 發表
Xiom masu,平很嚟又ok,紅v也是不錯的選擇
我塊 MUSA II 用落塊clipper cc 度,琴晚試左,都 ok 播。
價錢又相宜。
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

引用:
原帖由 直直地 於 2014-10-18 13:57 發表

我塊 MUSA II 用落塊clipper cc 度,琴晚試左,都 ok 播。
價錢又相宜。
德國膠我比較喜歡用47.5~48度棉正手

MUSA 我落反手,正手用左MXP。
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

引用:
原帖由 直直地 於 2014-10-18 15:40 發表

引用:
原帖由 直直地 於 2014-10-18 15:40 發表
請問你覺得musa似T64,EL-P定 s1,m1那些?

同我依家一樣咁配膠

引用:
原帖由 nikipang9041 於 2014-10-18 10:06 發表

我塊 楓木5 同 zxi 都係紅V 反手!正架。

發新話題