發新話題

[球板討論] 9夾純木@@?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
yo2 姐係咩牌子呀?

Budget under500蚊,可選xiom 終極煞7夾,打單面應該吾會震手,或者tibhar samsonov force pro,7夾,但我未試過打這塊單面,我打過橫板兩面膠,好爽脆,幾好拉波

或者可以買住塊二手tibhar samsonov force pro試下玩下先
http://www.hkttf.com/viewthread.php?tid=69600&extra=page%3D1

引用:
原帖由 sunnyfung1 於 2014-9-18 00:08 發表
或者可以買住塊二手tibhar samsonov force pro試下玩下先
http://www.hkttf.com/viewthread.php?tid=69600&extra=page%3D1
90g左右,夠重; 但得6mm, 會唔會薄左少少?

YASAKA EXTRA SPECIAL (YES) 配狂三試過好打,吾会震手。

引用:
原帖由 newmancheung 於 2014-9-18 08:31 發表
YASAKA EXTRA SPECIAL (YES) 配狂三試過好打,吾会震手。
唔該師兄,我睇睇佢!!!

引用:
原帖由 sunnyfung1 於 2014-9-18 00:08 發表
賣左啦      .

DONIC BLACKPOWER 黑色力量   $320
打球感: 硬
合板層數:5層
重量: 約85克
板厚度: 6.6mm

Blackpower 我以前打過直板單面,板身硬,用比較彈的Hexer膠,感覺良好

引用:
原帖由 kenken168 於 2014-9-18 11:00 發表

Blackpower 我以前打過直板單面,板身硬,用比較彈的Hexer膠,感覺良好
感謝師兄分享      .

引用:
原帖由 kenken168 於 2014-9-18 11:00 發表

師兄,你E塊板好難搵,係咪好耐之前嫁啦?

引用:
原帖由 alexsiu1234 於 2014-9-18 13:03 發表

師兄,你E塊板好難搵,係咪好耐之前嫁啦?
絕對唔係新!
可以問下陞威有冇

OK明白,仲有無咩好suggestion?

綜合咁多位師兄既意見,我都係鐘意其中一位所提議既butterfly吉田海偉

吉田冇咁平,yo2係yasaka

唔係講笑,
長痛不如短痛, 差幾十蚊直接買吉田海偉, 如果唔係遲D 打打下再換曬仲多錢

我都同意#35位師兄的睇法!
但我的建議不是吉田海偉,
而是紅双喜PF4(032)!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 sorry 於 2014-9-23 09:44 發表

仲搵到032嗎
應該可以!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2014-9-22 22:19 發表
吉田冇咁平,yo2係yasaka
吉田海偉我見到$565 jar

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-9-23 12:47 發表

應該可以!
真係好打@@      .

引用:
原帖由 alexsiu1234 於 2014-9-23 15:13 發表

真係好打@@      .
打直,純木,單面……暫時係呢版之中最好的建議!
(貴買平用)

發新話題