52 123
發新話題

反對轉新波40+,大家簽名反對

其實國際乒聯同乒總要改新球都冇辦法,除非全香港球員都唔報乒總比賽可能得的,至於nwa10成日話屎球,滴滴仔支持轉新波我就覺得唔好踩人屎波,可能比你屎波的人有好多但你好波極都唔會好波過代表國家出場的選手(我屎波但唔支持轉新波),屎波不是問題,人品才是問題。至於轉新波係想幫歐洲球員打低中國隊,咁改新球就一定會改,可能仲有其他改革要改到中國攞唔到冠軍。不過改咁多嘢中國隊都係冠軍的常客(我指波,膠水,膠皮等改革),遇強越強,你改乜中國都贏,我覺得這才是乒乓球的樂趣。

jayden_dse反對用新波
現在愛上了OMEGA5和省狂3做正手
Tenergy64也是本宮的心頭好哦

如來報夢,指點迷津。苦惱不再,茅塞頓開。玄機大意,詳列於此:

無常乃天道
變幻本永恒
昔時鴿送信
如今網傳情

大球代小球
十一替廿一
有機隨風逝
遮擋成追憶

頻頻推新制
屢屢攻國乒
招招含毒計
統統未得逞

抗命必徒然
修例難止息
勤練為上策
熟習得裨益

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 nwa10 於 2014-9-19 13:17 發表
e度都有兩位高手oldcake/ hungwahsun都話個波唔好打wo
聽聞高手oldcake用新波係仲勁左的,袛係覺得舊波好玩些,可能用新波太冇挑戰性

我玩過兩種ittf認證的3星新波, 無縫的 (只有拍里奧同許紹發) 比舊波高彈, 較易打, 有縫的比舊波低彈, 打起來較吃力, 其實從八月開始ittf世界巡迴賽已舉辦了四場, 全部用DHS新波, 頭兩場中國無派隊參加, 最近兩場中國派出的都是B隊新仔, 十八歲樓下, 結果全包四項男女單及U21冠軍, 幾乎連所有亞軍都是中國人, 可以話新波對中國跟本全無影響。

引用:
原帖由 TurboZ 於 2014-9-20 07:05 發表
我玩過兩種ittf認證的3星新波, 無縫的 (只有拍里奧同許紹發) 比舊波高彈, 較易打, 有縫的比舊波低彈, 打起來較吃力, 其實從八月開始ittf世界巡迴賽已舉辦了四場, 全部用DHS新波, 頭兩場中國無派隊參加, 最近兩場中國 ...
謝謝分享! 如果係咁, 改乜波都難不倒中國隊奪冠, 咁乒聯仲咁大力谷新波做乜? 真無謂!

新波不如舊波

回復 47# 的帖子

brother請不要對號入坐,屎波......係有人話屎波,我只是串番某人姐,因為某人入來搞事
至於滴滴仔支持轉新波,我不是這個意思,只是覺得對佢地影響不大,轉不轉也無所謂,因為他們都是用來強身健體,喜愛該運動的朋友,如有無犯,請多多包涵

新波系鬼老搞出來,旋轉小左,慢左,就番鬼老打法,來對付中國隊,打削球就影響大一點.

回復 56# 的帖子

agree
不如足球個場縮細,就番亞洲人,因為亞洲人體力不及歐洲人,一樣道理也可以

回復 53# 的帖子

songyip兄新波有幾大影響,可能要看將來的大賽先可看到,不過連咁多職業球員都贊成換新波,我真係莫名其妙,同好失望,人只追求進步,但現在的球是不斷退步我現在都可能會退出乒乓球

反對轉新波.......

52 123
發新話題