發新話題

一埸荒謬的球賽(善樂佳乒中秋雙打賽)

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
我都不時听聞參加過Mym過往比賽的球友抱怨:mym的比賽人數太多,球枱太小,場面混亂,泛善足陳。
本帖最近評分記錄
  • tommy -2 球台都係標準呎吋,不可能發生“球台太小” ... 2014-9-13 15:50
  • jeff_whc -2 不合理指責 2014-9-9 22:25

引用:
原帖由 cococheung 於 2014-9-9 18:25 發表
我都不時听聞參加過Mym過往比賽的球友抱怨:mym的比賽人數太多,球枱太小,場面混亂,泛善足陳。
Jeff,你作什麼說我不合理指責,的確是有些曾參賽波友的體驗,只不過有些波友礙於情面,費時直說。

作為球局搞手,除著搞比賽,也要善待會員,資深會員Pingpongleung成日協助mym簽場,偶爾請人打下波也不過份吧,
。只不過有人斤斤計較,搞比賽唯利是圖。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2014-9-10 03:12 發表
Coco姐,首先我地素未謀面,但我知道你都是一個球局攪手,我真係唔知你同mym之前有無乜野過節,未曾瞭解今天發生的問題就發表自己負面評價,未免有"揪水"之嫌,俾個負評你都係發自內心,並未張感情分放埋落去,大家都 ...
Jeff,素未謀面,評感覺就負評,相信你太一知半解,過於膚淺。
正如我先前所說:很多波友參加比賽或球局,如果覺得比賽或球局令自己不快,一般都會好含蓄,不會指責搞手,一次半次,最多下次不參加。
連mym比賽不多的常客洪老師都發聲 .

Jeff,你說mym的球局或比賽收費廉價,我絕不認同,其實我不想如mym般9斤計較,但無奈都要作數據分析,因為康文署的乒乓封球場价錢實分低廉,$14每小時,其目的是供市民以供市民低价強身健體,而非給某些組織拿來收取利益,mym租來的收益回報是近乎100%
以上,有寶例數據分析:
球局: 19×25-14×17=237
比賽: 50*16-14×24-125=339

Jeff,傻的嗎,你相信全港每人捐Hk$1蚊會少嗎,建議你查查字典:
'集腋成裘';回去數下手指計下加減乘除。

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2014-9-10 03:12 發表
Coco姐,首先我地素未謀面,但我知道你都是一個球局攪手,我真係唔知你同mym之前有無乜野過節,未曾瞭解今天發生的問題就發表自己負面評價,未免有"揪水"之嫌,俾個負評你都係發自內心,並未張感情分放埋落去,大家都 ...
Jeff,你自己都冇去過免費球局,阿梁有沒有打過免費球局,個個都幾乎每日Cccc mym的收費比賽球局長,你自己講嘢都自相矛盾。

[quote]原帖由 sunnyfung1 於 2014-9-10 08:56 發表

Sunny哥,個個波友係給錢打好場波,我相信波友來到球局係想落場郁多的,出下汗啫,Sunny哥原來中意吹水吾打波,吾怪得mym個球局的人成日排坐。Sunny哥先係傻的嗎,阿梁傻著好耐,所以今次爆發作

引用:
原帖由 monkey330 於 2014-9-10 11:45 發表
至於coco的意見,我暫且按下不表
先看看各方的反應再行加入討論
我初初只是想給予觀點給搞手,盡量令比賽少無謂爭坳.洪老師德高望重,不會因一時意義冒然出Post,我想有關人士在檢視賽程方面,務必力求給予清晰指因.

但Jeff想同我爭執,我只是以數據去解析

引用:
原帖由 sunnyfung1 於 2014-9-10 13:12 發表

看來COCO姐沒有細心睇清楚,我係講"次次mym每月打完波都邀請大家一齊聚舊食飯[註:大家互相夾錢],吹吹水,講波經,講日常生活事,輕輕鬆鬆又一天",係聚舊食飯時,才吹吹水,看來COCO姐要戴番副高清少少的大眼鏡,先睇得清楚 ...
Sunny哥,吾該你收聲,你幾時打波,幾時吹水,關我叉事,我只是Care我老友柏德列在球局度開不開心啫。

引用:
原帖由 sunnyfung1 於 2014-9-10 13:23 發表

係啦,大家打波為開心有咩好拗,再拗個個看來是道人是非者,本是是非人
你他×的是君子,其他覆post的是小人?
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-9-10 13:49 發表

哈哈,好提議!
mym 和 coco 隻揪返場7局4勝,出一身汗之後,
彼此友誼關系亦可能超越,继而共同瓜分藍田一帶的球館(集合book 場應該較易)
一場之後......盡解恩仇......
其實我同mym沒有什麼仇恨,大家是朋友,只不過有些催化劑在度。

引用:
原帖由 sunnyfung1 於 2014-9-10 13:54 發表

其他波友都覺得以和為貴,COCO姐苦苦追迫,看來才是......
我苦苦追迫你收聲,真君子。

引用:
原帖由 whkwhk 於 2014-9-10 14:45 發表

四角表演賽
Whk,你都想來,五角表演賽

引用:
原帖由 PingPongLeung 於 2014-9-10 23:23 發表
雖然我吾係今次event參與者,都算做準參與者,當期時真係好嬲
因為有幾個波友都提過我嘅名,所以都蒲下頭(e期好少蒲上黎吹水,啱啱先揾番密碼)

其實我絕少參于公開/半公開比賽局(或內 ...
柏哥仔,小心Jeff話你抽水,講大話,吾信mym會咁唯利是圖。

發新話題