發新話題

一埸荒謬的球賽(善樂佳乒中秋雙打賽)

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 monkey330 於 2014-9-10 11:43 發表
洪老師
我相信你開POST的目的並不是為了區區一塊獎牌,只是表達心中的不滿
其實比賽搞手所訂下的規則人人也不同,每個規則都有其背後的意義,沒有對錯之分
賽制只是令球員打得輕鬆還是比較刺激的用途
賽制也可以羸一 ...
本來只是想認識一些年青球友,亦樂意捐少少獎牌贊助球賽,事与愿违,遺憾!
洪华山

引用:
原帖由 hungwahsun 於 2014-9-10 12:40 發表

本來只是想認識一些年青球友,亦樂意捐少少獎牌贊助球賽,事与愿违,遺憾!
我覺得MYM攪業餘比賽是讓多波友互相切磋球技,以波會友,大家比賽都是認為友誼第一,比賽第二,至於係咪一定要攞獎,攞獎牌,係咪真係最重要呢,況且,之前有波友攞到下線季軍以下,大家同樣好開心同大家一齊影大合照,大家笑容滿面互相拍膀頭影相,真令人懷念

如有人想施展自己超凡打波技術,與別人與別不同,並一定想攞比賽冠軍,又為何參加那些業餘冇名比賽呢,那起不是使自己降了級........

引用:
原帖由 cococheung 於 2014-9-10 09:10 發表
[quote]原帖由 sunnyfung1 於 2014-9-10 08:56 發表

Sunny哥,個個波友係給錢打好場波,我相信係講波友來到球局係想落場郁多的,出下汗啫,Sunny哥原來中意吹水吾打 ...
看來COCO姐沒有細心睇清楚,我係講"次次mym每月打完波都邀請大家一齊聚舊食飯[註:大家互相夾錢],吹吹水,講波經,講日常生活事,輕輕鬆鬆又一天",聚舊食飯時,才吹吹水,看來COCO姐要戴番副高清少少的大眼鏡,先睇得清楚了

查實大家都係星期六去藍田南打波,coco 就上午班,mym 就下午班,成日都會撞到。打波啫,又唔係為氣,拗到面阻阻,為乜
小小炳炳快快大,炳炳天天的長大

引用:
原帖由 劉炳炳 於 2014-9-10 13:20 發表
查實大家都係星期六去藍田南打波,coco 就上午班,mym 就下午班,成日都會撞到。打波啫,又唔係為氣,拗到面阻阻,為乜
係啦,大家打波為開心有咩好拗,再拗個個看來是道人是非者,本是是非人
本帖最近評分記錄
  • r_t +1 非常贊同 2014-9-11 12:25

引用:
原帖由 sunnyfung1 於 2014-9-10 12:57 發表

我覺得MYM攪業餘比賽是讓多波友互相切磋球技,以波會友,大家比賽都是認為友誼第一,比賽第二,至於係咪一定要攞獎,攞獎牌,係咪真係最重要呢,況且,之前有波友攞到下線季軍以下,大家同樣好開心同大 ...
我會欣賞即使在比賽得不到獎項但仍然享受比賽過程及樂於參加比賽的球員
TABLE TENNIS, FOR ME, SHOULD BE A GAME FOR FUN AFTER ALL.

TABLE TENNIS IS A GAME FOR SHARING HAPPINESS. BY 科亞•霍士

I LOVE LUCKY BALL.

引用:
原帖由 sunnyfung1 於 2014-9-10 13:23 發表

係啦,大家打波為開心有咩好拗,再拗個個看來是道人是非者,本是是非人
我建議可嘉聯同善樂佳乒來一場友誼賽,以促進雙方的友好關係
本帖最近評分記錄
  • kei +10 WHK, you are a great leader 2014-9-10 13:30
TABLE TENNIS, FOR ME, SHOULD BE A GAME FOR FUN AFTER ALL.

TABLE TENNIS IS A GAME FOR SHARING HAPPINESS. BY 科亞•霍士

引用:
原帖由 kin 於 2014-9-9 22:49 發表
白紙黑字寫了就冇得話人了。不認同佢賽制,之前就不應參加.
同意!白紙黑字寫明"先計大分,后計得分",按這規紀辦事,我一定無意見.由MYM舉辦的球賽我亦打過几次,有輸有羸我樂意接受,末試過昨天情況出現.如果一早知道有咁唔合理的方法,唔好話我仲要買獎牌贊助,貼錢俾我都唔會參加.
洪华山

引用:
原帖由 sunnyfung1 於 2014-9-10 13:12 發表

看來COCO姐沒有細心睇清楚,我係講"次次mym每月打完波都邀請大家一齊聚舊食飯[註:大家互相夾錢],吹吹水,講波經,講日常生活事,輕輕鬆鬆又一天",係聚舊食飯時,才吹吹水,看來COCO姐要戴番副高清少少的大眼鏡,先睇得清楚 ...
Sunny哥,吾該你收聲,你幾時打波,幾時吹水,關我叉事,我只是Care我老友柏德列在球局度開不開心啫。

最好洪老師mym打番場……波,另coco 又同mym打番場,以決高下

引用:
原帖由 sunnyfung1 於 2014-9-10 13:23 發表

你他×的是君子,其他覆post的是小人?
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 whkwhk 於 2014-9-10 13:27 發表

我建議可嘉聯同善樂佳乒來一場友誼賽,以促進雙方的友好關係
哈哈,好提議!
mym 和 coco 隻揪返場7局4勝,出一身汗之後,
彼此友誼關系亦可能超越,继而共同瓜分藍田一帶的球館(集合book 場應該較易)
一場之後......盡解恩仇......
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-9-10 13:49 發表

哈哈,好提議!
mym 和 coco 隻揪返場7局4勝,出一身汗之後,
彼此友誼關系亦可能超越,继而共同瓜分藍田一帶的球館(集合book 場應該較易)
一場之後......盡解恩仇......
其實我同mym沒有什麼仇恨,大家是朋友,只不過有些催化劑在度。

引用:
原帖由 cococheung 於 2014-9-10 13:47 發表

你他×的是君子,其他覆post的是小人?
其他波友都覺得以和為貴,COCO姐苦苦追迫,看來才是......

引用:
原帖由 hungwahsun 於 2014-9-10 13:31 發表

同意!白紙黑字寫明"先計大分,后計得分",按這規紀辦事,我一定無意見.由MYM舉辦的球賽我亦打過几次,有輸有羸我樂意接受,末試過昨天情況出現.如果一早知道有咁唔合理的方法,唔好話我仲要買獎牌贊助,貼錢俾我都唔會參 ...
洪先生亦不必継續動氣了,
不境已成過去了!
再向前走走吧,再不,去別處球局走走也可,
日後認為適合,才回去囉。
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 sunnyfung1 於 2014-9-10 13:54 發表

其他波友都覺得以和為貴,COCO姐苦苦追迫,看來才是......
我苦苦追迫你收聲,真君子。

sunny 又和coco 不和,那不要請可嘉隊員

引用:
原帖由 LCC 於 2014-9-10 14:22 發表
sunny 又和coco 不和,那不要請可嘉隊員
四角表演賽

引用:
原帖由 whkwhk 於 2014-9-10 14:45 發表

四角表演賽
Whk,你都想來,五角表演賽

發新話題