34 12
發新話題

杜凱琴 爭金之路即時討論

杜凱琴 爭金之路即時討論

開始
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

1st match
Doo lose 0:1(6:11)

2nd match
Doo lose 4:9

2nd match
Doo lose 0:2 (5:11)

3rd match
Doo 1:2 (win 11:6)

3rd match
Doo win 1:2 (11:6)

4th match
Doo 1:3 (loss 1:11)

oh no...

5th match
Doo loss 1:4  (3:11)

一看已完, 不順利
<-->
.

sigh 杜凱琴 好似發緊夢咁,好唔集中呀
1) N656 國天藍棉/狂飆+60號海綿
2) Arctic Wood 省狂藍棉/MXP
3) Emerald Rasant PowerGrip/Grip
4) 龍5 典馳Type D / 狂飆350
5) 玫瑰CL: 正手 Nittaku大字狂3 反手 tenergy 64
6) Butterfly Kim Taek Soo (紅標金)正手 MX-P  反手 Tenergy 80
7) Butterfly Kim Taek Soo ( 韓金 )
8) Darker Speed 90 10mm  正手 藍V
9) Kokutaku 超super超 極 10mm

引用:
原帖由 Suki 於 2014-8-20 13:14 發表
九個字>沒鬥志、沒堅持、沒眼看!!!
我反而覺得(看到臨場教練)是 "無正面指示" 啊.
Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

打到最尾幾球好似放棄咁,求其打!失望!

多謝杜凱琴,終於帶到香港人,尤其是香港乒乓球手,走進世界舞台上,讓世界看清楚另一個乒乓強國的冒起,多謝杜凱琴。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

一開始就無心理準備,未打先輸,
再講都係輸在教練,有冇可能輸十一比一啊,
乒乓,象棋都是我至愛

回復 14# 的帖子

面對不同層次的對手,會被壓制至不能發揮實力,發揮不到實力又怎樣堅持。
本帖最近評分記錄
  • ttman +1 非常贊同 2014-8-20 15:56

其實我相信杜已經盡左力
不過心理上技術上對手都已經準備得好充分
對手前三板質量明顯好高 打唔到杜既強項相持
而且對手左手 對反手機會較少 失去佢平時既優勢
從往績睇 佢信心都唔足 發揮自然有影響

其實大賽決賽一如既往都唔會好好睇
大家都有包袱 放唔開 相方實力都有折扣

杜入到決賽已經証明左佢既實力
一號種子好容易比人搏殺 佢頂左六場波已經好出色
希望大家比多d鼓勵佢 希望佢下次發揮更好
本帖最近評分記錄
  • tszchun +2 非常贊同 2014-8-20 15:46

引用:
原帖由 yoman 於 2014-8-20 14:27 發表
其實我相信杜已經盡左力
不過心理上技術上對手都已經準備得好充分
對手前三板質量明顯好高 打唔到杜既強項相持
而且對手左手 對反手機會較少 失去佢平時既優勢
從往績睇 佢信心都唔足 發揮自然有影響

其實大賽 ...

34 12
發新話題