發新話題

區賽有無人次次第一個都抽到對乙組

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

區賽有無人次次第一個都抽到對乙組

今次我(我無排名)又抽中,如果是你有什麼對策.......輸小d?

主動進攻啦

NWA10 兄, 簽運吳好冇得講; 但要比多 D 信心自己, 同自己講, 最多咪輸, 吳駛死既, 博盡啦, 打放 D 應該會拉近一些既!

一開始嚇下佢,比啲心理壓力佢
唔好同佢鬥拉,三球內分勝負

引用:
原帖由 nwa10 於 2014-8-19 20:50 發表
今次我(我無排名)又抽中,如果是你有什麼對策.......輸小d?
唔打咪唔使輸囉。

抽中高手咪可以作為一次對自己的考核,
評估一吓自己的進步幅度有幾大,
正面思想對待,咁就有進步了。
乒乓,象棋都是我至愛

其實真的很多時候都是抽到勁的對手,尤其自己排名很低時,只因乒乓場上真的很多高手

回復 6# 的帖子

其實我都唔知幾開心,抽中高手,平時佢地都未必肯同你打
上次黃大仙區第一場就是對冠軍那個,都是乙組,好采都有11-7,11-6到,唔洗食蛋,今次目標是拿一局

回復 7# 的帖子

agree
男子組更加接近,好似區賽咁,同我實力的人多得是,仲有果d甲乙丙丁組呢

回復 2# 的帖子

agree我都諗住一開波就攻,嚇下佢都好

回復 3# 的帖子

但今次諗住用長膠,希望可以拉近距離,因為上次對乙組左手仔都work,攞到11-8到,仲有機會贏一局tim

回復 4# 的帖子

有人教我扮渣,等佢大意失分

引用:
原帖由 nwa10 於 2014-8-20 14:01 發表
有人教我扮渣,等佢大意失分
呢我經常用
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

回復 13# 的帖子

其實都幾有效

我抽中油尖旺,葵青兩區分齡比賽
兩次都係第一場對手無出席,然後即刻打乙組  

結果當然係大敗  

回復 15# 的帖子

我都試過
個對手唔黎,梗係看過對賽表,第一場就算羸左,下場都要對乙組,所以唔黎

引用:
原帖由 nwa10 於 2014-8-19 20:50 發表
都好過第一場抽中甲組丫
Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

回復 17# 的帖子

唔理對手係邊個
比左錢都係想有波打者
遇到高手直情求之不得,平時都唔會有機會交手
何況以我既垃圾實力,對乜野人都有機會輸   

回復 17# 的帖子

弊在甲組我都成日抽中呢
見有位波友(丁組)就好,佢抽中果條線,d人好弱,要入到四強先對乙組,後來果然真是輸比乙組拿第4,所以運氣同線路都好緊要

回復 18# 的帖子

咁又唔好咁睇小自已
反而我覺得是男子區賽實力太接近,唔計乒總既甲乙丙組,我都是和其他對手1,2分上落,可能是乒乓球多是男士玩有關,多人玩自然競爭大,想拿獎都好難

發新話題