發新話題

男子掌摑招顯聰判服務令

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

回復 40# 的帖子

咁我好明顯不是你所講的(相信大部份香港人或本論壇朋友)之內
香港有言論自由是可貴的一個地方,大家什麼都可以攞出來討論,而得到進步
and then 你話willhunting000在公開地方講呢d煽動港獨說話有不妥,我感覺你對佢有d以言入罪既感覺禾,但現在未有23條禾 佢可唔可以在這裹講,留代網主的判決,你也可以向網主投訴

樓主睇黎比你做官會好d,一睇就知判錯

回復 38# 的帖子

細路日日在成長中,讓他們早點明白,這個現實是殘酷,對他今後有很大的幫助

引用:
原帖由 nwa10 於 2014-8-15 12:53 發表
你唔好再係度教壞細路,打人是不對的行為,唔好係度古吹打人,請你自重
但你鼓吹港獨,啲細路比你教壞,到時仲死得人多,相比起而家比人掌摑,小事一宗啦

引用:
原帖由 kwildsman2020 於 2014-8-16 00:51 發表

但你鼓吹港獨,啲細路比你教壞,到時仲死得人多,相比起而家比人掌摑,小事一宗啦
人家只想說打人只判社会服务令太輕!
(港獨)你不要想太多了!

引用:
原帖由 cheungwahlee 於 2014-8-13 18:11 發表
試吓被摑那位是高官拿,結果會有好大分別。
結果絕對不同

引用:
原帖由 ttman 於 2014-8-14 14:44 發表

咁法官嘅親戚藏毒判冇罪你又聽過未?
同樣罪行,不同背景的人會有不同結果

引用:
原帖由 kit0506 於 2014-8-16 01:09 發表

所以我話叫個官應該即刻辭職, 比佢做最好

引用:
原帖由 kit0506 於 2014-8-16 01:09 發表

有因必有果,人地無喇喇做乜打你,就係喱個原因囉!想得太多?我反問你點解唔想清楚啊!

引用:
原帖由 kwildsman2020 於 2014-8-16 13:04 發表

有因必有果,人地無喇喇做乜打你,就係喱個原因囉!想得太多?我反問你點解唔想清楚啊!
那你是否認為,在(香港)只要是意見不合,或對方是不對的,就能打他?

引用:
原帖由 kwildsman2020 於 2014-8-16 00:51 發表

到時仲死得人多,點解呀?

回復 49# 的帖子

哥仔....我無說過港獨禾,你自已看回前文,我好言相向,你仲話打人是對,e句野送番比你先對.....(當遇到好似你喱啲將歪理當做真理嘅人)

回復 54# 的帖子

咁你是反港獨即是反佔中啦,
反佔中,人地都叫反暴力,
唔通你地是得個講,你打我就是對,我佔中就是錯是暴力,
都是個比喻,你自已想想,不想講太多政治野,又比人鬧,
原主世界和平,無暴力

聽講今日有人掟雞蛋 掟中女警
居然無事發生

又聽講呢件事發生係個反暴力 反咩咩既遊行入面
Stiga Energy Wood

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

回復 59# 的帖子

好似是反佔中的人想掟人民力量既人,但掟錯人掛,暫時不太清楚

引用:
原帖由 nwa10 於 2014-8-17 21:54 發表
好似是反佔中的人想掟人民力量既人,但掟錯人掛,暫時不太清楚
襲警有分有心無心既咩..
Stiga Energy Wood

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

回復 50# 的帖子

講出了我心聲

回復 61# 的帖子

不過好似話有錢派,同有人請食野,之後有人車去遊行wo

反佔中遊行 = 使錢動員去維護既得利益者

發新話題