發新話題

網上壁球論壇

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

網上壁球論壇

想問下依家有冇網上壁球論壇似乒乓論壇有人定期book場約打波?
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

真的唔見有,打壁球的人不多,以前我都常常打,不過,現在壁球拍都扔了很久,改行打乒乓波

引用:
原帖由 alberluk 於 2014-8-13 11:20 發表
真的唔見有,打壁球的人不多,以前我都常常打,不過,現在壁球拍都扔了很久,改行打乒乓波
謝謝alerluk兄.  係唔係同你打過乒乓球局? 你個網名好似似曾相識.

真係可惜, 壁球咁經濟, 又唔受天氣影響, 自己練又得.

回復 3# 的帖子

去香港討論區可能有

引用:
原帖由 nwa10 於 2014-8-13 13:54 發表
去香港討論區可能有
係bor , thanks a lot. 師兄.

你應該同我打過乒乓球的,間唔中2468到打,打波很大力個位, ,壁球都玩過幾年,不過講開又講,我玩過確實有點多

玩過的運動有點多,壁球,羽毛球,乒乓球,綱球,泰拳,柔道,抬拳道,劍撃也玩過

壁球始終人同人的互動不是太多,
故很少有球局,因為一個人都可以成局。
乒乓球的互動就來得豐富得多,
所以乒乓球趆多人玩趆好玩。
乒乓,象棋都是我至愛

引用:
原帖由 alberluk 於 2014-8-13 18:01 發表
你應該同我打過乒乓球的,間唔中2468到打,打波很大力個位, ,壁球都玩過幾年,不過講開又講,我玩過確實有點多
咁我大約知師兄係邊個啦.  你既興趣真係好廣泛 .

引用:
原帖由 cheungwahlee 於 2014-8-13 18:09 發表
壁球始終人同人的互動不是太多,
故很少有球局,因為一個人都可以成局。
乒乓球的互動就來得豐富得多,
所以乒乓球趆多人玩趆好玩。
咁講啦, 青菜蘿蔔各有所好.

如果壁球雙方有一定技術同體能又技術差唔多, 可以來回"差"好多球, 體力要求多好多, 跑動範圍大過乒乓好多, 互動都好多, 而且從未聽過又改波大小改材料, 一個壁球真係打好耐都唔會破.  一個人都可以成局令你可以專門練某重技術, 不需好似乒乓租發球機.

不過係比乒乓少左旋轉, 打乒乓有時一開波就吃'西', 咁就打完一球.  當然如果乒乓可以中檯對拉都好過癮.

有機會大家玩下壁球!!!!!!

引用:
原帖由 alberluk 於 2014-8-13 23:22 發表
有機會大家玩下壁球!!!!!!
好啊.  壁球起碼唔會吃'西'.  師兄你塊壁球唔係扔左咩, 仲有第2塊?

發新話題