發新話題

[球板討論] 想試玩日直,應該用咩底板好?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
勢估唔到大家咁熱情

講返正題,我見大家講日直嘅重量
究竟係重D好,定輕D好?
我個人本身比較鍾意拎輕D嘅球拍

回復 60# 的帖子

Which model TSP?

引用:
原帖由 Perucat 於 2014-8-5 14:31 發表

有人話...粒仔打丸型先o岩....
and..拒塊板好似吾係単檜...
遅d買塊spectol 玩下先
玄靜和,金錡澤用的是日中號SP.
檜木阿尤斯五夾.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 ThomasKwok 於 2014-8-5 23:34 發表
Which model TSP?
網上有人話係tsp spectol...
事実係...我真係吾知....
①: 柳承敏 Max(99G), Xiom Sigma 1 Pro Max
②: Darker Speed 90 10mm Jpen (98G), Xiom Omega IV Pro Max
③: 柳承敏 G-Max(92G), Xiom Omega IV Pro Max
④: 柳承敏 G-Max(82G), Xiom Omega IV Pro Max
⑤: 柳承敏 G-Max  (91G),
⑥: Cypress-S KOR  10.5mm (91G),
⑦: Darker Speed 90 10mm *3(102G,100G,98G),
⑩: Darker Speed 90 特厚10.5mm 105G

引用:
原帖由 言兼 於 2014-8-5 23:05 發表
勢估唔到大家咁熱情

講返正題,我見大家講日直嘅重量
究竟係重D好,定輕D好?
我個人本身比較鍾意拎輕D嘅球拍
打得単面...100g 板+膠...都係under 150g..
好軽的了
①: 柳承敏 Max(99G), Xiom Sigma 1 Pro Max
②: Darker Speed 90 10mm Jpen (98G), Xiom Omega IV Pro Max
③: 柳承敏 G-Max(92G), Xiom Omega IV Pro Max
④: 柳承敏 G-Max(82G), Xiom Omega IV Pro Max
⑤: 柳承敏 G-Max  (91G),
⑥: Cypress-S KOR  10.5mm (91G),
⑦: Darker Speed 90 10mm *3(102G,100G,98G),
⑩: Darker Speed 90 特厚10.5mm 105G

最後, 我都係買左cypress s
等緊試新拍
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 言兼 於 2014-8-7 23:31 發表
等緊試新拍
有冇相?幾重?幾錢?

回復 66# 的帖子

引用:
原帖由 言兼 於 2014-8-7 23:31 發表
等緊試新拍
影幅相黎睇下。。。
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

重量94.9
價錢大約1250
係乒乓家園買, 做埋會員

1250 ???

9mm?

Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

買貴左 老實講家園D野比較貴
你至少買貴左二三百蚊
Stiga Energy Wood

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

這個價可以買高一個Level既藍柳!

應該去邊D地方買好呀?
諗住近近地, 我以為都係貴少少, 車費都係返度(我住元朗)
點知

其實買平球拍有好多門路,但要耐心搜尋,樓主實在出手太快了

論壇 既 陞威 標價 940.....

唔緊要啦,你塊板木紋都幾靚丫。
都買左咯。。。打得開心咪得咯。

lum 住 配咩膠呀?

Plasma 470 2.0mm

日直上黑色?!!!

家園做會員買野有無折?

呢塊平d,抵玩.我都買左三塊.

發新話題