發新話題

[是非] 乒之仁打比賽第二回 - 東亞兒童杯

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動
公道自在人心, 我撐你

引用:
原帖由 乒之仁 於 2008-6-27 23:39 發表
因為他們怕無面
日日練波都輸
咁佢地係香港真係一場都唔可以輸la...
一定要攞冠軍.....否則.....

你投訴了.佢地會唔會做嘢嗎?你要俞佐佢地唔做!你已經好叻啦.....
相見時難別亦難 東風無力百花殘 春蠶到死絲方盡 蠟炬成灰淚始乾 曉鏡但愁雲鬢改 夜吟應覺月光寒 蓬山此去無多路 青鳥殷勤為探看......[無緣相見又奈何?].........

回復 31# 的帖子

多謝安慰

將勝負放在體育精神之上,即使得到想要的東西又如何?
就事情上,最遺憾的並不是失去席位的乒之仁。
試想,打球的樂趣是甚麼?體育精神又是甚麼?
難道是用勝利給人炫耀?
仁,仁者也.
只要持之以恆,將來必有一番功業.
仁者,無敵。

回復 33# 的帖子

同意

引用:
原帖由 mankit 於 2008-6-27 23:55 發表
將勝負放在體育精神之上,即使得到想要的東西又如何?
就事情上,最遺憾的並不是失去席位的乒之仁。
試想,打球的樂趣是甚麼?體育精神又是甚麼?
難道是用勝利給人炫耀?
仁,仁者也.
只要持之以恆,將來必有一番功業.
...
所以我喜歡看 貴女兒打球...
踏踏實實的打...贏就贏,輸就輸,問心無愧

add oil our forum support 仁仁
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

我諗關xx唔會嘈到你連輸3局呀....乒之仁
如果你係因為比人嘈而輸3局咁你d心理一定好有問題囉!!!

上面果幾句說話唔係話幫關xx而係我覺得
點解輸左波唔去諗下自己有d咩要去改善
反而你就話因為比人嘈而輸左3局....
咁如果你贏左...你會點去講呢....請大家一齊去諗諗...

請大家一齊去諗諗...我是否說得對呢

我都支持你

佢地班人都kai的,打完一局就出去廁所,其實就搵教練教路,如果我是乒之仁,人定引唔住爆粗,同他d kai仔!
孔軍x和孔華x比教練叫來教路,佢地入去都冇人阻止,真是唔知乒總係都做咩???
其實現場的看比賽的教練都有很大錯誤,有咩可能比d kai仔打完一局就去廁所(其實比教練教路),失禁咩??
呢班人d家長可能覺得他們的子女好光榮,但其實受都乒壇的責罵.希望乒總能夠醒悟,比乒之仁去
取代李xx的位置。
而家比李xx,關xx,孔+x  去都唔知係唔係路,雕晒香港隊d假,都唔知win唔win都澳門隊tim.
其實我有一個好見意:::就是manpo,啊浩,乒之仁,恆仔  組成一隊,成為光榮實力香港隊!!
請支持乒之仁!!

我真係好同意manpo既講法!!!其實佢地打完一場就隋即出去,失禁咩??答案:吾係
佢地仲要搵佢地D kai仔既隊員幫手睇出出入入係度睇分數,然後報比教練知,佢地咁樣做發好好咩??好光榮咩??仲有當乒之仁嬴左關xx,關xx就吾想佢入到,就特登讓比李xx,仲要係埋後樓梯果度傾數,睇下點樣可以做就李xx,吾通依D就係所畏既體育精神,如果依d就係既,咁算本人見識少.
我地依到吹既個個都係講緊一d人地吾應該做既野,而頭先雞仔先生就講話不如怪下自己好過,咁我就吾係好認同佢既講法.人地(即關XX)係度曹住晒,咁雞仔就話吾睇下自己有d咩不足,咁吾通個d咁既kai仔係度曹住晒,我地要以沈默既方法離對代依d事??即係有得依班人係度裝模作樣??如果係既我相信依個乒壇好快就會.......

雞仔先生講話我不應同,大家水平不分高低,佢地會用心理戰術對付不是"自己人",同時不是乒之仁自己講先,"佢地"我都見識過,真是替同佢地對賽的人很難過,佢地做法好過份,乒之仁加油!乒之仁加油!乒之仁加油!乒之仁加油!乒之仁加油!
相見時難別亦難 東風無力百花殘 春蠶到死絲方盡 蠟炬成灰淚始乾 曉鏡但愁雲鬢改 夜吟應覺月光寒 蓬山此去無多路 青鳥殷勤為探看......[無緣相見又奈何?].........

我係話如果輸左波係唔係應該諗下自己有咩地方要改善左先呢!!
而唔係話因為比人嘈住而連續輸3局...咁點代表香港出去打比賽呀??
係唔係應該諗要改善下自己既心理質素???
同埋你點知關xx唔想乒之仁代表香港出去打比賽呢????

此事後話如何,已不是你們小朋友可以控制;
你們要做的是裝備好自已,每次練習,比賽皆全力以赴,這是對對手,教練,父母以及自已的尊重.
這事放諸大人社會,比比皆是,不過用於小朋友的世界,過早汚染他們純真的心靈,又是否值得?
每人心中都有一天秤,用來權均輕重,有時大人所說亦未必全對,不是叫你們不聽長者說話,是要你們過濾,甚麼是對,是錯.

引用:
原帖由 mankit 於 2008-6-28 15:23 發表
此事後話如何,已不是你們小朋友可以控制;
你們要做的是裝備好自已,每次練習,比賽皆全力以赴,這是對對手,教練,父母以及自已的尊重.
這事放諸大人社會,比比皆是,不過用於小朋友的世界,過早汚染他們純真的心靈, ...
同意!! 這樣去打乒乓球,真的可以享受和滿足嗎???不是給予小朋友太大壓力嗎??

乒之仁我支持你!!

回復 49# 的帖子

馮X是育才B教練

引用:
原帖由 乒神 於 2008-6-28 19:35 發表
乒之仁第一計劃失守----乒之仁教練馮X於東亞兒童盃選拔時掩護自己躲在一角留守現場指導乒之仁,被眾家長發現事敗離去,乒之仁信心盡失,教練馮X真是無面
乒之仁第ニ計劃失守----選拔時第五局分別與關XX及李XX ...
眾家長就是某某乒團的家長

if anyone has complain , pls contact with 輝 Sir

發新話題