發新話題

[其它討論] 無機膠水一問

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

無機膠水一問

請問有冇師兄知道邊隻無機膠水可以用黎將反膠膠皮痴上海綿?? Thanks!!

我用红双喜,DONIC都可以.
洪华山

相信有機膠水才可以,只有有機膠水才可做到最薄的效果,兩邊無機在膠皮及海綿,再加兩邊無機在板上及海綿的厚度會超過4mm

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2014-6-12 12:54 發表
相信有機膠水才可以,只有有機膠水才可做到最薄的效果,兩邊無機在膠皮及海綿,再加兩邊無機在板上及海綿的厚度會超過4mm
呢樣係睇人 我查無機比查有機更薄

Jeff_whc 講得合理!
我自己都試過......失敗!
結果要拿去萬X請他們代貼。

# 人地是用另—隻膠水貼的!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 12/6/2014 03:24 PM 發表
Jeff_whc 講得合理!
我自己都試過......失敗!
結果要拿去萬X請他們代貼。

# 人地是用另—隻膠水貼的!
Jcclee師兄請問你知吾知佢地用邊款膠水??
我上網淨係見過呢款叫Revolution No3 膠水有人介紹過佢可以用黎上top sheet 落海綿
http://www.youtube.com/watch?v=dCDiWWvOhGE
有冇師兄用過呢隻膠水??

引用:
原帖由 seed00 於 2014-6-12 16:58 發表

Jcclee師兄請問你知吾知佢地用邊款膠水??
我上網淨係見過呢款叫Revolution No3 膠水有人介紹過佢可以用黎上top sheet 落海綿
http://www.youtube.com/watch?v=dCDiWWvOhGE
有冇師兄用過呢隻膠水??
我唔識,只試過—次貼狂3面在藍綿上。
所以我去找了萬X幫手,佢地好專業,貼得好好,面膠和海綿永不會分離,
之後自己再返貼在別的板上也可以。
但我唔知佢地用左咩嘢膠水!?
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

Revolution no. 3

呢隻膠水應是專用的,
如果我地用—般的Nittaku fine zip 或紅双喜,
應該唔可以永久性貼得實。

Thanks for sharing !

引用:
原帖由 jcclee 於 12/6/2014 05:22 PM 發表
Revolution no. 3

呢隻膠水應是專用的,
如果我地用—般的Nittaku fine zip 或紅双喜,
應該唔可以永久性貼得實。

Thanks for sharing !
明白曬, 感謝大家解答

發新話題