33 12
發新話題

政冶的最低工資

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

政冶的最低工資

頭先出街買d日用品,
回程時坐小巴回家,
車上只得2個師奶和—個聽緊耳機既學生哥。
(當然仲有司機和坐在最後座位的Jcclee )
師奶A開始大聲閒談:喂,你今晚去唔去行呀?
師奶B:今晚唔行啦......咁鬼熱!
師奶A:—千蚊喎!做乜唔去啫?
師奶B:咁多年(六四遊行)都冇加過,今年係屋企開枱可能仲揾得多d!

見到司機大佬也忍唔住在倒後鏡偷看了一眼......
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

係支持定反對的陣營呀?........

引用:
原帖由 李賢 於 2014-6-4 18:12 發表
係支持定反對的陣營呀?........
出得起$1000/per head
你自己估吓......
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-6-4 18:15 發表

出得起$1000/per head
你自己估吓......
你有無聽錯。。。。。
不如組團報名啦 1000/head

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2014-6-4 18:24 發表

你有無聽錯。。。。。
不如組團報名啦 1000/head
我肯定冇聽錯!
唔係咁熱,我差d都想問點報名??

佢有錢俾嘅話 拉夠10萬人去應該唔難
咁支聯會就有多一億元經費啦

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-6-4 18:30 發表

我肯定冇聽錯!
唔係咁熱,我差d都想問點報名??
係確認有錢俾嘅話我估三幾十萬人唔係問題。,,,

有錢俾嘅話...果個唔係支聯會喇掛

引用:
原帖由 kennethkam 於 2014-6-4 19:07 發表
有錢俾嘅話...果個唔係支聯會喇掛
你睇清楚我打乜先啦
點解我話有1000蚊一個人派, 組織10萬人去 支聯會就多咗1億經費

總之就覺得好笑啦!
今日仲要係俾我親耳聽到!

回復 9# 的帖子

收到 明你意思喇

T64單野,郁文直言過桌人
<-->
.

64有18萬人參加wo,如果個個比,要比幾多先夠呀,如果支聯會咁有錢,佢就唔洗開個64記念館都要籌咁多年,今年先開到啦
最好有証據先講,好似d左仔派錢比d金毛飛�師奶去立法會坐震,比d記者影晒相咁
不過聽聞支聯會會請義工,維持秩序,義工是有車馬費的,有d有人工都唔出奇,可能你聽d唔聽d下話

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-6-4 18:08 發表
頭先出街買d日用品,
回程時坐小巴回家,
師 ...
你有冇問清楚兩個師奶先?定你自己估咋?$1000咁著數我諗有100萭人參加,個2個係咪發輪功師奶黎架?都係唔好談政治d污穢野啦,講打波啦

樓上2個師兄無須反應過大!
請先再細看清楚我的原文!
只是將當時的實況搬到去吹水區,
絕無任何政冶意圖!
我講的,也是99.99%真確的當場對白,
至於過中或背後的真相,我冇興趣深究。

作為論壇的管理層,甚麽可以講,我應比你們更清楚。

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-6-4 18:08 發表
頭先出街買d日用品,
回程時坐小巴回家,
師 ...
師奶去維園OT幫手做清潔, 晚會之後,垃圾都唔少!
興趣: 打乒乓球, 天文攝影, , 業餘無線電/衛星通訊,

回復 14# 的帖子

agree

回復 15# 的帖子

無什麼意思.......只驚你聽d唔聽d,比人唔道
其實政治d野好醜惡,我都唔膽保無泛民人士比錢人去示威遊行集會,但64是一個嚴肅既集會,記念為爭取民主死去的學生,是直得我們尊重,我諗無人會做ed野

回復 16# 的帖子

師兄e個推段都有可能

18萬出席講大5出奇,有人有得收有人冇得收更加5出奇!數系計埋情況,如搬18萬照乘以1000想想應5應笑自己有問題?????64對一般港人影響真正有幾大大家心中有數.

陳李張王何吳劉甘余, 曾于歐周伍郭藍呂魯邱畢許雷陸林白蔡黎田

33 12
發新話題