45 123
發新話題

【分享】大家小時或現在跟過的教練

【分享】大家小時或現在跟過的教練

國手級 - 前國手級
港隊級 - 前港隊級
專業級 - 前省隊級
有料級 - 公開賽取得好成績
有名級 - 出名, 多人跟, 有勁球會backup
無名級 - 唔知乜水, 但教得好細心, 通常由朋友介紹
是但級 - 抵食夾大件, 求其有個教練教, 陪打波, 間中學一兩招新野!!!
友情級 - 無教練資格的朋友教, 相約球局, 間中指點幾招, 學得幾多得幾多!!
自學級 - 日日去球場, 參考高手打波. 偷師返去自己苦練, 甚至屋企對住牆打!!!
亂打級 - 九唔搭八, 見波就fing, 唔跟人學, 又唔睇書, 又唔偷師, 總之就以心想點打就點打!!!

回復 2# 的帖子

拿!! 唔好話我唔就下你, 講加多三個級別!!! 一定有個中你既!!!! wakakakaaaa!!

我既學波經過.........

無名級 >  國家級 > 港隊級 >  有料級 > 專業級

引用:
原帖由 乒粒仔 於 2008-7-23 12:36 發表

果然利害
愧對師父...................!!!

引用:
原帖由 44_66 於 2008-7-23 12:41 發表

哈哈 .... 不材波屎 , 就係亂打先有一線生基 , 連自己都呃埋 吾知打去邊 , 對方又點會估到呢   ..... 不過通常都係打出界
又o岩!!! 我發覺人地食我發球食得越甘既, 就係我自己都唔知開乜果球!!!

試過我反手擦落去果野, 明明係諗住重下旋, 點知對面條友食到飛街!!

引用:
原帖由 乒粒仔 於 2008-7-23 12:53 發表

我經常都發生呢種情況
keep住呢個勢, 去冰震太陽啦!!!

引用:
原帖由 乒乓人 於 2008-7-23 12:54 發表
我由 "無名級"  到  校隊的 "專業級"  到依家的....

"沙嘩滴級"....哈哈
校隊時, 最多就係有級數既教練. 當時真係好鬼開心. 日日打到唔願返屋企!!!

引用:
原帖由 乒粒仔 於 2008-7-23 13:04 發表

冰震奶茶我就飲得多
冰震咖啡我都飲唔少!!!

其實想問你好耐, 你板爆推係嚮邊到學返黎?!?!

引用:
原帖由 乒乓小王子 於 2008-7-23 14:25 發表
友情級 - 無教練牌,但絶對有教練資格的朋友教,正手沖,反手爆,天生神力,經常爆甲組的乙組,人稱野獸。 相約球局, 間中指點幾招, 學得幾多得幾多!!liness" />
唔怪得之你手波咁柔啦!! 因為對得野獸多, 識得以柔制剛!!

引用:
原帖由 alisonrib 於 2008-7-23 13:43 發表
有名級 - 出名, 多人跟, 有勁球會backup   
唔係歧視呀叔. 不過唔好同呀叔打咁多, 佢地絕大部份都係自學或亂打型, 好易整壞你手法!!

[quote]原帖由 (=^x^=) 於 2008-7-23 14:10 發表
我中一先接觸乒乓球, 學校無校隊. 只在石

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-7-23 14:59 發表
學波要教練, 學波品要找南區屎波王
真係學波就唔使要波品!!!   因為連教練都打既人, 真係無品!!!!

引用:
原帖由 tong3307 於 2008-7-23 15:29 發表
小弟之前果位係國手級 - 前國手級(現國家青年隊總教練)
而家就係港隊級 - 前港隊級(十四、五年前的恆生青年軍)
呢個真係堅..........你手波一定好勁!!!

引用:
原帖由 tong3307 於 2008-7-23 15:54 發表
我很費的,國家青年隊總教練,我只跟他打了一年半,現在的教練又常常吾得閒,所以現在很費
現在又末有球會收我
即是說, 你以前是很強吧!!!

引用:
原帖由 tong3307 於 2008-7-23 17:12 發表
三年前都算係,現在就不用說了
那你出來打球啦! 有很多球局.

引用:
原帖由 tong3307 於 2008-7-23 17:25 發表
最主要是由高峰跌去谷底,很難練番好
你大概幾大年紀先!? 我呢D先進年紀都仲有得進步!!

引用:
原帖由 tong3307 於 2008-7-23 17:34 發表
14,但三年內跌左好多
十幾歲就話自己無得進步, 你有無攪錯!! 咁你未跌之前, 有無打公開賽先?!?!

睇黎樓上都有好多都跟過港隊級!!!

引用:
原帖由 off+ 於 2008-7-24 11:41 發表
群揪級........................小童群揪會!
- 小童群揪會
- 蠢到喂你會
- 相見協會

都係好出名既小時候既球會黎wor!!

回復 60# 的帖子

我都唔多見呢d會添! 執左笠未呀!!??

45 123
發新話題