118 123456
發新話題

【分享】大家小時或現在跟過的教練

【分享】大家小時或現在跟過的教練

國手級 - 前國手級
港隊級 - 前港隊級
專業級 - 前省隊級
有料級 - 公開賽取得好成績
有名級 - 出名, 多人跟, 有勁球會backup
無名級 - 唔知乜水, 但教得好細心, 通常由朋友介紹
是但級 - 抵食夾大件, 求其有個教練教, 陪打波, 間中學一兩招新野!!!
友情級 - 無教練資格的朋友教, 相約球局, 間中指點幾招, 學得幾多得幾多!!
自學級 - 日日去球場, 參考高手打波. 偷師返去自己苦練, 甚至屋企對住牆打!!!
亂打級 - 九唔搭八, 見波就fing, 唔跟人學, 又唔睇書, 又唔偷師, 總之就以心想點打就點打!!!

死啦, 我想問是但級下面仲有冇多一兩級呀, 我連是但級都揀吾到呀

回復 2# 的帖子

拿!! 唔好話我唔就下你, 講加多三個級別!!! 一定有個中你既!!!! wakakakaaaa!!

真.....係......

我既學波經過.........

無名級 >  國家級 > 港隊級 >  有料級 > 專業級

引用:
原帖由 防守王 於 2008-7-23 12:34 發表
我既學波經過.........

無名級 >  國家級 > 港隊級 >  有料級 > 專業級
果然利害

引用:
原帖由 44_66 於 2008-7-23 12:32 發表
liness" />   
如果我亂打都可以好似46兄你噤勁就好啦

引用:
原帖由 乒粒仔 於 2008-7-23 12:36 發表

果然利害
愧對師父...................!!!

引用:
原帖由 44_66 於 2008-7-23 12:41 發表

哈哈 .... 不材波屎 , 就係亂打先有一線生基 , 連自己都呃埋 吾知打去邊 , 對方又點會估到呢   ..... 不過通常都係打出界
又o岩!!! 我發覺人地食我發球食得越甘既, 就係我自己都唔知開乜果球!!!

試過我反手擦落去果野, 明明係諗住重下旋, 點知對面條友食到飛街!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-7-23 12:48 發表

又o岩!!! 我發覺人地食我發球食得越甘既, 就係我自己都唔知開乜果球!!!

試過我反手擦落去果野, 明明係諗住重下旋, 點知對面條友食到飛街!!
我經常都發生呢種情況

我由 "無名級"  到  校隊的 "專業級"  到依家的....

"沙嘩滴級"....哈哈
Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

引用:
原帖由 乒粒仔 於 2008-7-23 12:53 發表

我經常都發生呢種情況
keep住呢個勢, 去冰震太陽啦!!!

引用:
原帖由 乒乓人 於 2008-7-23 12:54 發表
我由 "無名級"  到  校隊的 "專業級"  到依家的....

"沙嘩滴級"....哈哈
校隊時, 最多就係有級數既教練. 當時真係好鬼開心. 日日打到唔願返屋企!!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-7-23 13:01 發表

keep住呢個勢, 去冰震太陽啦!!!
冰震奶茶我就飲得多

引用:
原帖由 乒粒仔 於 2008-7-23 13:04 發表

冰震奶茶我就飲得多
冰震咖啡我都飲唔少!!!

其實想問你好耐, 你板爆推係嚮邊到學返黎?!?!

我中一先接觸乒乓球, 學校無校隊. 只在石枱打了一年. 有個街坊小朋友教了我開 "作西", 又開
"芝芝西", 再學埋七旋斬.

后來在石枱認識 "瑩瑩" 姐組, 她帶了我去天樂里打波. 那時中二.....我中二, 中三的所有週六下午便在那 裏過. 那時有一個教練更正我的動作, 但因一開始時學壞, 所以學好耐都改不好. 那個教練好好, 除了教波外, 最十分注重我們的品格.  名字不說出來, 是姓黃的..... 大家估下

至於 back hand.....應該是無人教, 自己模出來.

但最好笑是去到深圳打波 d 教練話我 正手的姿勢好大問題, 但是 back hand 便十分正確.
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

而現在入邪其實要多得兩位人兄.....一是 jackho813....無他我連什麼叫 bamboo 都唔知, 另外當然是我 偶像長膠王子, 因去年在工聯會第一次見他, 又靚仔, 又好波, 仲好品.....所以由去年8月開始便入邪.  期間兩位朋友給了我不少意見.  多謝多謝
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

回復 20# 的帖子

我曾經入邪(正面  TSP 粒仔, 反面 837)..但最後都改入正道..
Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

118 123456
發新話題