發新話題

[其它討論] 分享。。。最新弧圈 "利器"

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動
一般外套cut一刀,中國膠二刀
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

我用cut 皮剪,二百
主拍 timo boll zlc 直拍 正手klt 紅鑽石, 反手 hexer

副拍 taksim 直拍 正手 klt 紅鑽石, 反手 yasaka rakza

副拍2 張繼科 正手 neo 省狂, 反手 yasaka rakza

我CUT所有正手膠皮都係一刀,但反手有些膠海綿硬度低的反而要CUT多一刀

點呀點呀。。。

系咪弧線低平,算算手感清晰呀?

歷來經我手最靚架喇。
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

點呀點呀。

系咪弧線低平,算算手感清晰呀?

歷來經我手最靚架喇。 [/quote]
OK!
I'll buy it!

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

可唔可以影多幾張睇吓?
右手直板兩面反膠

我也剛在旺角實惠買了!
$63.80

—陣返去即開塊膠試!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

試剪了—d舊膠條......未能達至我的要求

個個都介得咁靚 , 我自己介, 真係要好多刀.  練多的會好的?  次次打完波都清潔膠, 打極都係好新, 都唔知幾時可以換膠.
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

小弟用以下呢隻手術刀,鋒利到爆,但係感覺係屋企用啲咁勁嘅刀太危險。。。

於是心郁郁order咗支黑鋼界刀,遲啲compare吓。
1) N656 國天藍棉/狂飆+60號海綿
2) Arctic Wood 省狂藍棉/MXP
3) Emerald Rasant PowerGrip/Grip
4) 龍5 典馳Type D / 狂飆350
5) 玫瑰CL: 正手 Nittaku大字狂3 反手 tenergy 64
6) Butterfly Kim Taek Soo (紅標金)正手 MX-P  反手 Tenergy 80
7) Butterfly Kim Taek Soo ( 韓金 )
8) Darker Speed 90 10mm  正手 藍V
9) Kokutaku 超super超 極 10mm

我正式貼了—塊新膠上板,
先用鎅刀開口,—次過剪完!
結果是-不能接受!!
2片剪刀太厚了!
我是—個完美追求者,我只會給予5分(out of 10) !

引用:
原帖由 hamh 於 2014-5-27 23:42 發表
小弟用以下呢隻手術刀,鋒利到爆,但係感覺係屋企用啲咁勁嘅刀太危險。。。

於是心郁郁order咗支黑鋼界刀,遲啲compare&#21523 ...
以前我都用手術刀!
而家只用最平的鎅刀,但效果仍是完美的!!

回復 32# 的帖子

其實真係唔需要呢啲刀喎,咁危險,謝謝
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

工具未必趆大趆好,只要啱手型及用到得心應手就OK

你睇返前一頁 我都係用黑鋼

前天剛換膠, 我用 cut 刀界, 不過用一次就要用新刀片, 一張刀片可以屈斷十塊左右,即係界到十塊膠皮。  
條邊都 OK
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
興趣: 打乒乓球, 天文攝影, , 業餘無線電/衛星通訊,

what is 黑鋼刀片?
Can you provide more information for all of us?

So far 我只 cut 過幾塊膠。。。
之前果d直情不堪入目,好似狗咬gum。

呢個算系我cut得最靚架啦。如果效果未如各位理想。
只好抱歉了。。。把野以後一定用得著既。

我堅持,自己膠自己cut! 靚唔靚都系自己一手包辦。
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

引用:
原帖由 Mark6 於 2014-5-28 20:06 發表

what is 黑鋼刀片?
Can you provide more information for all of us?
你睇前一頁 我有圖

引用:
原帖由 直直地 於 2014-5-28 20:30 發表
So far 我只 cut 過幾塊膠。。。
之前果d直情不堪入目,好似狗咬gum。

呢個算系我cut得最靚架啦。如果效果未如各位理想。
只好抱歉了。。。把野以後一定用得著既。

我堅持,自己膠自己cut! 靚唔靚都系自己一 ...
認同你

發新話題