45 123
發新話題

[其它討論] 分享。。。最新弧圈 "利器"

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

我一直覺得。。。上膠容易 cut膠難。新手嘛。。。

Arm 先用黎cut o4pro...
Ok wor, 如果點用cutter cut 都唔靚仔, 可以考慮。

我o系好 實惠 果度買。 六十幾。
斷石分金,削鐵如泥。

剪出黎弧線低平,不過反手無力,正手近擡一流。
手感清晰,有少許金屬聲響。
一速二速要留意 ,最好系均速。
感覺非常硬,而且輕,無變形,重心適中。
手柄設計舒適,柄花低調。
膠承托力足,可能有內能設計。

速度:中
控制:高++
旋轉:中

適合新手既 all “round“ 利器。
本帖最近評分記錄
  • jcclee +5 多謝分享 2014-5-24 11:39
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

仲有冇大把過呢個的?

影d相黎睇吓剪成點?!

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

我就見唔倒,有我都會買大把d既。。。
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

那—區的店?

Titanium 是可試的!

8吋......可能都夠喎,—般office 用的是6吋

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

北角店買既。

我可以比你試下先架。。。

引用:
原帖由 直直地 於 2014-5-24 11:46 發表
北角店買既。

我可以比你試下先架。。。
Thanks 不過唔使,幾十蚊,我自己會買把試

3m 出既野,一向係信心保證!

萬X把大剪都是Titanium ,只是價錢就好貴!
差不多要成千銀!

成千就。。。。。。

講到神器非張小泉吧!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

我用深圳5蚊一把细张小泉,用不慣大较剪,觉得转弯位(特别是虎口位)不好剪.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
洪华山

引用:
原帖由 直直地 於 2014-5-24 11:33 發表
我一直覺得。。。上膠容易 cut膠難。新手嘛。。。

Arm 先用黎cut o4pro...
Ok wor, 如果點用cutter cut 都唔靚仔, 可以考慮。

我o系好 實惠 果度買。 六十幾。
斷石分金,削鐵如泥。

剪出黎弧線低平,不過 ...
Please post the rubber photo after cuttung.

引用:
原帖由 hungwahsun 於 2014-5-24 13:32 發表
24548我用深圳5蚊一把细张小泉,用不慣大较剪,觉得转弯位(特别是虎口位)不好剪.
好功力!
我用

北角國貨公司張小泉剪標價五十多元, 拍得住一些雜牌廚剪
<-->
.

引用:
原帖由 hungwahsun 於 2014-5-24 13:32 發表
24548我用深圳5蚊一把细张小泉,用不慣大较剪,觉得转弯位(特别是虎口位)不好剪.
依款個手炳位即紅色部份容易爛.. 小心
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

其實呢 教大家點買好界刀...其實最好買金屬柄..再去D五金舖度指定要買果隻日本黑鋼刀片..
小弟CUT狂飆都好似CUT緊紙咁

球友嫌板太薄,我帮他加了两面面材,用界刀甲,效果可以,希望他AM用.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
洪华山

引用:
原帖由 hungwahsun 於 2014-5-25 06:20 發表
球友嫌板太薄,我帮他加了两面面材,用界刀甲,效果可以,希望他AM用.
好勁秋

其實用鎅刀,我都夠膽在這論壇中認排第二!
用較剪,是為了每次澎完膠之後,方便剪去少少多餘的膠邊!
(可免次次特登出去萬X磨邊,雖然唔收錢,但時間係返度)
我之前已經買過—把$400幾蚊孖人牌的,但始終都是不合我要求,
現已用了它來剪雞肉!

我用日本細刀,文具店買,四五十元一把,十分好cut,只要用音力向外cut就ok
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

45 123
發新話題