56 123
發新話題

[球板討論] 球友分享薩姆索諾夫底板TIBHAR FORCE PRO使用感受

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
引用:
原帖由 橫變直 於 2015-8-21 17:02 發表

請問你用的是什麼護邊?在那裡買?幾錢?
只是在淘寶賣幾蚊雞的一般海綿護邊而已!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
***60後新手從2015年初重拾球拍兼新學打橫板***
1) ADIDAS - AVENGER CARBON - 狂8 + BARACUDA (196g)
2) BTY M MAZE  - MXP + R7 SOFT (180.3g)

引用:
原帖由 橫變直 於 2015-8-21 17:05 發表
呢塊可唔可以當係CL CR 的升級版?
我以前有塊CL CR,打40+好慢,尤甚短枱,要下下發力…
我的CL組合感覺同師兄差別不大, 相比FORCE PRO, CL連拉對方下旋上枱都要出多D力! 但相比打舊波時感覺CL在拉弧圈時個波旋轉勁咗, 但就一定冇FORCE PRO組合咁轉。

以上純粹打了幾個月波的初級新手之愚見, 不喜勿插!

***60後新手從2015年初重拾球拍兼新學打橫板***
1) ADIDAS - AVENGER CARBON - 狂8 + BARACUDA (196g)
2) BTY M MAZE  - MXP + R7 SOFT (180.3g)

乒壇友誼, 強身健體.

thanks for sharing

這塊 平靚正 低玩7夾之選

請問black edition是否只是顏色不同,其實底板結構是完全一樣的?

這个藍刹!其貌不揚“我打蝴蝶和xiom quad“一天試打了高手手中的這个蓝刹竟然感到內力贯注没有一設纯木缺少力量的感觉、來回幾十板已知是好劍!终于自己也收藏了一把了、好板難尋!但只入了直板!遲些入多个横吧

我打回乒乓入了黑刹!感觉完全不同的!想信用料也不同了!黑刹自己有个横拍感觉很像CL較為沉厚#!自己發力出勁較急!始终使不出黑刹劍那种厚勁:球打去力量散亂!而且板子重量又較藍刹重!用起来較難控“最后棄剑

引用:
原帖由 Davids 於 2017-6-10 12:45 發表
我打回乒乓入了黑刹!感觉完全不同的!想信用料也不同了!黑刹自己有个横拍感觉很像CL較為沉厚#!自己發力出勁較急!始终使不出黑刹劍那种厚勁:球打去力量散亂!而且板子 ...
拜見,高手高手高高手
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

高手不是我!我吃他發球!吃足三局

引用:
原帖由 Davids 於 2017-6-10 17:11 發表
高手不是我!我吃他發球!吃足三局
還在kitty姐那裡打嗎?
< -- 新手中的低手

好久没見!Alan兄你咁好波!硬是高手喇!小弟球技麻麻又没時間練一星打一兩晚算是咁喇!得閒上來玩玩喇

黑刹始终較沉厚!自己喜爽一点北極木等師兄門出報告!

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2017-6-11 15:56 發表
可以同Alan打球技一定好好
小弟好似未同俠兄打過.....

小弟呢D新手中的低手, 只係識滴滴仔, 萬年鐡搓, 同比對手爆死的......
< -- 新手中的低手

看下同乜對手打喇!後生果D 一拉就沒!我地D打你十板八板你都走到喇!

56 123
發新話題