35 12
發新話題

2014澳洲悉尼公開賽

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 15:51 發表

如果你們無不可一可一世的態度,相信無人想蹅你一脚。
返去睇第一版的其中一個post , 有人話“ 港隧會全勝” ,,, 呢個咩態度,當其他国球員係透明架。
人地去比賽只是 make up the number?.;fi ...
我諗你應該知呢度係香港既乒乓論壇掛, 希望香港隊全勝好正常

我有睇返佢講既野, 如果我無睇錯, 佢好似只係支持香港隊全勝, 無踏過對方, 話過對方如何如何

我支持張繼科, 支持佢拎世界冠軍, 唔通就代表我係度踏緊全世界所有既人?

你明唔明白分別何在? 如果咁都唔明, 可能真係我表達能力不足, 我中文水平太差

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 16:04 發表

呢D唔係支持,係目中無人。
咁係你心目中, 點先叫做支持啦? 如果支持香港隊嬴波(當中並無踏過對方)算係目中無人, 咁點支持先附合你既要求?

我好想支持張繼科拎多次世界冠軍, 咁點先算唔係目中無人? 請教一下

引用:
原帖由 tszchun 於 2014-5-23 16:05 發表
黃鎮廷 孔嘉德 李漢銘 晉級16強!明日16強,table1 會播黃鎮廷vs孔嘉德。香港內戰啊!

還有林兆恆 麥景皓 正在比賽。
澳洲只得一張台有直播, 睇唔到其他人比賽, 可惜

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 16:12 發表

5.5 波都話可以全勝,我都唔知講咩好
第一日14場10勝, 勝率7成以上, 我諗好難叫做係55波

同埋tszchun兄岩岩都已經回左你, 當時佢講既係應該, 同埋已經表明無當其他國家透明(我亦都睇唔到佢有咁既諗法)

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 16:17 發表

如果你學佢口氣“ 張繼科會全勝今年所有比賽” 。又的確好目中無人!
拎冠軍當然要係比賽嬴晒所有對手
睇來你既意思係, 唔可以支持任何人拎冠軍?

tszchun兄講既係應該, 我真係睇唔到佢有踏對手

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 16:22 發表

有我意思是有幾场係5 5波
所以tszchun兄先用應該

同埋係小組賽中, 香港隊基本上都係種子, 估佢地應該嬴到第一日, 我諗係一個正常諗法

當然, 如果佢話"香港隊肯定嬴晒啦, 重駛乜打", 咁我就會覺得係目中無人

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 16:28 發表

如果張繼科話 自己“應該” 全胜今年所有比賽”

張繼科 一樣比人覺得睇人唔起.目中無人。
一個係支持者, 一個係自己, 差別都好大喎

乜而家係香港隊既人自己咁講?

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 16:33 發表

咁張支持自己呢?
你話支持無問題wor .
不过比人印像就。。
多謝tsomlay兄呢句回覆, 咁你而家即係都認為tszchun兄其實無目中無人啦? 因為佢只係支持者, 希望自己支持既人, 應該可以嬴到比自己排名低既對手.(因為香港隊係小組基本上都係種子, 比對方高排名, 但當然排名唔代表一切, 要睇臨場發揮)

咁亦都代表支持香港隊既人唔係當其他國家透明, 你亦可以停止不停踏香港既選手啦?

回你既話, 如果係張自己講, 我都會覺得佢目中無人, 不過我覺得佢可以場場都認真既話, 都有10%既可能做得到 (但問題係, 佢已經無晒原動力再去拎獎)

tsomlay兄, 如果你覺得見到呢度既人係度支持香港隊(但係我地無踏到其他國家既選手), 又見到香港隊嬴波, 覺得好唔開心, 咁點解你唔係NZ或者AUS既論壇度發表下支持呢?

又或者親身去現場支持, 可能重好

呢度係香港乒乓論壇, 正常人都會係度支持香港隊架啦

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 16:48 發表

我唔同意咁講話去支持啱law. 佢嘅口氣比我印象是當其他国球員無料到
你都已經指出說話既當事者唔同, 意思同感覺都差好遠啦, 唔係你又做乜要用本人來講?

覺得佢既口氣有問題(當然我唔覺得, 理由我上貼已經講左, 覺得排名高會嬴排名低既人其實好正常, 不過當然臨場發揮更加重要), 咁又代唔代表香港隊既人有問題?

點解要遷怒香港隊既人, 不停踏佢地? 而唔係話tszchun兄?

tsomlay兄, 我諗無乜人會明白你既邏輯, 如果你唔鍾意見到我地香港人支持香港隊, 你不如直接去現場支持你鍾意既選手

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 16:56 發表

佢巳經道歉,算啦,
咁你又應唔應該同俾你遷怒既香港隊道歉呢?

恭喜兆恆入埋16強 香港隊有4位入到16強
iphone好可惜, 3:4輸SAKAI Asuka, 雙打加油

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 17:21 發表

我無遷怒香港隊。我只是唔抵得佢咁講野。
如果唔係遷怒, 咁又要不停踏香港隊?

我明白你唔會覺得自己侮辱香港隊係錯, 因為你可能覺得只要有理由(雖然係自己諗錯), 就做乜都岩, 所以我講乜都無用, 因為我唔係你父母, 教唔到你

但如果再發生同樣既事, 就只有跟板規做

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 17:50 發表

香港本地球員係唔可以蹅架,快D say sorry.
睇來我都要反思一下, 我自己去過外國後, 除左中文既理解同表達能力差左外, 個人修養同邏輯係唔係都會變差

講真, 香港男子本地球員, 通常都係細個時先可以拎到d國際賽事既獎, 大個後, 好多都會因為各種原因無再進步過, 好難先會出到一個黃鎮廷, 但當然技術上仍然有缺點

希望今次比賽可以俾多d機會年青球員, 進步多d啦

35 12
發新話題