發新話題

2014澳洲悉尼公開賽

引用:
原帖由 阿舜 於 2014-5-23 14:30 發表

所以我先話以踏低其他人來支持本國, 變左唔係討論

如果有人係NZ既討論區不停踏NZ既球員來支持自己國家, 我諗好快就會比人BAN
有人之前睇唔起 大洋洲兵乓我先咁回應。

引用:
原帖由 yoman 於 2014-5-23 14:27 發表

可能我錯呢
人地系nzl 既中國人輸姐
可能本土nzl人贏呢
我地既U21 外援都贏唔到sakai 架
因為我地u21 得本土球員
輸就輸啦,輸唔起咩

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 14:36 發表

輸就輸啦,輸唔起咩
好像沒有人介意香港輸球。是你刻意強調。。強調沒有問題,但沒有人覺得輸不起。

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 14:36 發表

輸就輸啦,輸唔起咩
咁又需唔需要係恭喜某人晉級果時, 又要好似唔抵得咁要踏下佢? 咁重唔係輸唔起?

引用:

輸就輸啦,輸唔起咩
其實我系比緊下台階你
唔通你系大洋洲生活耐左對中文感到陌生

引用:
原帖由 yoman 於 2014-5-23 14:52 發表

其實我系比緊下台階你
其實對中文陌生左都唔出奇, 我去完美國返來後, 都唔記得左好多中文
不過個人修養同邏輯呢幾樣野, 就應該同係邊度生活無直接關係, 有就有, 無就無

本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 阿舜 於 2014-5-23 14:57 發表

其實對中文陌生左都唔出奇, 我去完美國返來後, 都唔記得左好多中文
不過個人修養同邏輯呢幾樣野, 就應該同係邊度生活無直接關係, 有就有, 無就無
侮有修養做咩人身攻擊?

同埋是有人看不起oceania 球員,以為香港隊不可一世先,我先回應。
同你地跟本不值討論,bye bye

引用:
原帖由 阿舜 於 2014-5-23 14:57 發表

無修養既是你,人身攻擊。

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 15:16 發表

侮有修養做咩人身攻擊?

同埋是有人看不起oceania 球員,以為香港隊不可一世先,我先回應。
同你地跟本不值討論,bye bye
如果有個人修養, 覺得oceania唔會差過香港, 我諗應該會係理性討論, 用true data來大家研究一下, 而唔係下下要踏低對方先安樂

想支持自己國家既, 大可以大大聲支持, 又何必要見對方輸, 就踏多幾腳, 見對方嬴, 又要踏下對方呢?
到底乜野叫禮貌同尊重?

引用:
原帖由 yoman 於 2014-5-23 14:52 發表

其實我系比緊下台階你
是你令到自己無下台階吧。
之前如果你無吹嘘話香港球員點勁过人地,就唔駛宜家輸波比人鞭屍

我係支持香港隊既, 但如果見到對方輸, 我諗大部份人都唔會固意去踏對方一腳

正如比賽時嬴左對手, 唔通連手都唔握, 反而要口痕踏下對方先安心? 有邊個會願意同咁既人打波?

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 15:30 發表

之前如果你無吹嘘話香港球員點勁过人地,就唔駛宜家輸波比人鞭屍
好似而家係香港既球員入左4強, 反而你支持既球員入唔到, 點解你講到好似相反咁既? 唔通反而係我既邏輯有問題?

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 15:30 發表

其實我都係見你係咁強調香港既鄧xx甲組前16但係澳洲有好多人贏過佢
雖然我唔知佢係邊個
又係咁講liutengteng有幾勁
我先加入下同埋加d ittf data
每次香港輸我都會承認香港技不如人
你每次香港輸 你都強調澳洲人贏過
liu tengtentg成人組資格賽出唔到線我都絕對唔會講佢唔掂囉
勝敗兵家常事
香港本土軍距離成功仲有好長既路
好多謝你係路上比左咁多意見令佢地更加努力(雖然唔係太客觀)
例如lihonming入四強贏陳丰 你就話佢對liu tengteng就實輸
我諗你應該知道陳丰係前中國二隊成員 贏佢難過贏liu tengtent掛
老實講我心裏面覺得lihonming高d我都客觀咁係前文話差唔多啦
咁張繼科攞奧運冠軍係咪因為佢無對liu tengtenf

引用:
原帖由 阿舜 於 2014-5-23 15:31 發表
我係支持香港隊既, 但如果見到對方輸, 我諗大部份人都唔會固意去踏對方一腳

正如比賽時嬴左對手, 唔通連手都唔握, 反而要口痕踏下對方先安心? 有邊個會願意同咁既人打波?
如果你們無一可一世的態度,相信無人想蹅你一脚。
返去睇第一版的其中一個post , 有人話“ 港隧會全勝” ,,, 呢個咩態度,當其他国球員係透明架。
人地去比賽只是 make up the number?.

暫時正賽 32晉16, 香港隊3戰全勝

重有2位球員都要加油

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 15:51 發表

如果你們無不可一可一世的態度,相信無人想蹅你一脚。
返去睇第一版的其中一個post , 有人話“ 港隧會全勝” ,,, 呢個咩態度,當其他国球員係透明架。
人地去比賽只是 make up the number?.;fi ...
我諗你應該知呢度係香港既乒乓論壇掛, 希望香港隊全勝好正常

我有睇返佢講既野, 如果我無睇錯, 佢好似只係支持香港隊全勝, 無踏過對方, 話過對方如何如何

我支持張繼科, 支持佢拎世界冠軍, 唔通就代表我係度踏緊全世界所有既人?

你明唔明白分別何在? 如果咁都唔明, 可能真係我表達能力不足, 我中文水平太差

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 15:51 發表

如果你們無一可一世的態度,相信無人想蹅你一脚。
人地去比賽只是 make up the number?.
如果是因為這個post令你不滿意,我想你說一聲你抱歉。對不起。但我要表明,我當時是說‘港隊應該會全勝。可能你沒看到,我不怪你。而且我沒有當其他國家是透明,因為我也不希望人家當香港是透明。

引用:
原帖由 阿舜 於 2014-5-23 15:58 發表

我諗你應該知呢度係香港既乒乓論壇掛, 希望香港隊全勝好正常

我有睇返佢講既野, 如果我無睇錯, 佢好似只係支持香港隊全勝, 無踏過對方, 話過對方如何如何

我支持張繼科, 支持佢拎世界冠軍, 唔通就代表我係度 ...
呢D唔係支持,係目中無人。

男單正賽32強

黃鎮廷 孔嘉德 李漢銘 晉級16強!明日16強,table1 會播黃鎮廷vs孔嘉德。香港內戰啊!

還有林兆恆 麥景皓 正在比賽。

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 16:04 發表

呢D唔係支持,係目中無人。
咁係你心目中, 點先叫做支持啦? 如果支持香港隊嬴波(當中並無踏過對方)算係目中無人, 咁點支持先附合你既要求?

我好想支持張繼科拎多次世界冠軍, 咁點先算唔係目中無人? 請教一下

發新話題