發新話題

2014澳洲悉尼公開賽

引用:
原帖由 yoman 於 2014-5-22 17:32 發表

連phillip xiao都贏 我估lamsiuhang lihonming宜家打實好上風
期待林兆恆明日帶來好消息。

就看明天的比賽早上10時30開始,進入狀態可能會比較慢。如果採用五局三勝,這個因素可能會影響賽果。

引用:
原帖由 yoman 於 2014-5-22 17:32 發表

連phillip xiao都贏 我估lamsiuhang lihonming宜家打實好上風
原來你以為 phillip 好水皮㗎?

引用:
原帖由 阿舜 於 2014-5-22 17:32 發表

如果計晒咁耐以來既成績, 贏過CHEW Zhe Yu Clarence既本土球員有:

2009 Hong Kong Junior Open         CHEUNG Yat Fung Johnny (HKG) 3 : 1 CHEW Zhe Yu Clarence (SIN)                 

2009 Hong Kong Junior Open         CHIU Ch ...
人地個個月進步架,仲提幾年前?

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-22 17:43 發表

你說得好像香港沒有進步

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-22 17:43 發表

我見你講到香港本土無人嬴過佢, 我先幫少少手查返記錄答下你, 我原本重真係以為香港本土無人嬴過佢添

我都有講大家都會進步啦, 唔通香港既球員就唔俾進步?

如果球員A嬴過球員B, 球員B嬴過球員C, 咁球員A就一定勁過球員C?

tsomlay兄, 乒乓比賽唔係咁計架喎

香港乙組球員嬴過前NZ全國冠軍, 唔通就等於香港前360名是但一個人去NZ都可以嬴晒所有人? 你都會覺得唔合邏輯掛

引用:
原帖由 阿舜 於 2014-5-22 17:51 發表

我見你講到香港本土無人嬴過佢, 我先幫少少手查返記錄答下你, 等你唔好以為香港本土真係無人嬴過佢

我都有講大家都會進步啦, 唔通香港既球員就唔俾進步?
thanks for the research.
人地既然可以贏 wct 我覺得佢對其他香港
players 贏面大D

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-22 17:57 發表

thanks for the research.
人地既然可以贏 wct 我覺得佢對其他香港
players 贏面大D
可能clarence chew 會佔上風。但philip沒有贏過wct吧?

回復 105# 的帖子

希望你能夠引入更多人來討論

無論結果係點唔重要,
最緊要是吸取到國際賽經驗!
我雖然已入籍澳洲多年,但心中真是支持港人的!
不過,要在Henzell 的主場赢佢,—d都唔係容易!
香港加油!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-5-22 22:50 發表
無論結果係點唔重要,
香港加油!
henzell 如果有 2012 olmpics 既狀態,佢好大chance
贏呢個 tournament.

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-5-22 22:50 發表
無論結果係點唔重要,
香港加油!
henzell 是 south australian, 不是
new south welshman . 所以半個主埸啦

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 00:22 發表

henzell 是 south australian, 不是
new south welshman . 所以半個主埸啦
全澳的場地他也熟悉,
主場的意思更是指在場的澳洲觀衆,
聲勢浩大,可不能看小!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-5-23 00:46 發表

全澳的場地他也熟悉,
主場的意思更是指在場的澳洲觀衆,
聲勢浩大,可不能看小!
最多咪一年去這個场地一,二次打比賽,點可能完全熟悉呢個场地。
佢在 melbourne 住, not sydney.

U21男單16強

Kwan Man Ho 0-3 Chen Feng
Hung Ka Tak 1-3 Sakai Asuka
Lam Siu Hang 1-3 Clarence CHEW Che Yu
Mak King Ho 1-3 Liu Tengteng
Li Hon Ming 3-1 Leong Chee Feng

男雙16強

香港隊的三對組合全部獲勝

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 yoman 於 2014-5-22 17:24 發表

我想講lihonming hungdaryl hungkatak lamsiuhang都由細贏佢贏到大 食生菜咁食
clarence 3 : lam 1

食菜咁食

引用:
原帖由 tszchun 於 2014-5-23 09:37 發表
Kwan Man Ho 0-3 Chen Feng
Hung Ka Tak 1-3 Sakai Asuka
Lam Siu Hang 1-3 Clarence CHEW Che Yu
Li Hon Ming 3-1 Leong Chee Feng
都話 teng teng liu 好勁架啦

引用:
原帖由 tszchun 於 2014-5-21 19:20 發表
香港仲勁
好勁,不過系 NZ

發新話題