發新話題

[膠皮討論] 求反手膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動
引用:
原帖由 arsenal_fans 於 2014-5-15 15:50 發表

橫..........
MX-P T80 M2 紅V 我只推薦呢幾隻
T64太快 業餘既好難打出穩定性

PS:因為如果打直 我唔建議打日本膠
直板橫打基本上唔會防.用日本膠既話反而會弱左..直板用返D薄海綿既打出黎會仲有數

引用:
原帖由 arsenal_fans 於 2014-5-15 16:36 發表

thx for your sharing
不過我自己就唔係幾鍾意太軟同太快嘅膠, 覺得唔夠咬波
不! X1 Turbo, 的咬波感極極極極極極強烈的, 直頭有 拉 橡筋 的彈射感, 只係球質不夠重, 未去到Bluefire或Acuda的水準

當然有米就上T80~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2014-5-15 16:44 發表

不! X1 Turbo, 的咬波感極極極極極極強烈的, 直頭有 拉 橡筋 的彈射感, 只係球質不夠重, 未去到Bluefire或Acuda的水準

當然有米就上T80~~~~

引用:
原帖由 馬琳 於 2014-5-15 16:57 發表

http://6-ps.googleusercontent.co ... eView2/2/w/650/q/50
就係冇錢打T系

要價錢合理就真是Donic x系和hexer十咁呢
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

引用:
原帖由 atcf 於 2014-5-15 18:47 發表
要價錢合理就真是Donic x系和hexer十咁呢
咁想問hexer+好定baracuda好啊?

T05Fx打反手都不錯.

引用:
原帖由 arsenal_fans 於 2014-5-15 18:37 發表

就係冇錢打T系
可以試下打XIOM既VEGA ASIA[紅V] 小弟以前既反手膠 好打

hexer+太林啦

引用:
原帖由 mcm 於 2014-5-15 19:34 發表
T05Fx打反手都不錯.
其實T05FX同T80感覺係差唔多 但係T80耐用過05好多架

引用:
原帖由 馬琳 於 2014-5-15 19:55 發表

可以試下打XIOM既VEGA ASIA[紅V] 小弟以前既反手膠 好打
紅V小弟之前試過, 覺得質量仲冇baracuda咁高

引用:
原帖由 arsenal_fans 於 2014-5-15 21:07 發表

紅V小弟之前試過, 覺得質量仲冇baracuda咁高
baracuda小弟打上手會發虛....所以從此不再打

可以試下紅雙喜Neo狂飈2

引用:
原帖由 friendship729 於 2014-5-15 22:42 發表
可以試下紅雙喜Neo狂飈2
狂飈打反手?

引用:
原帖由 arsenal_fans 於 2014-5-15 19:16 發表

咁想問hexer+好定baracuda好啊?
喜愛好控可以hexer十,沖啲就hexer咁啦,總要你試過先知,謝謝
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7

引用:
原帖由 馬琳 於 2014-5-15 16:42 發表

MX-P T80 M2 紅V 我只推薦呢幾隻
T64太快 業餘既好難打出穩定性

PS:因為如果打直 我唔建議打日本膠
直板橫打基本上唔會防.用日本膠既話反而會弱左..直板用返D薄海綿既打出黎會仲有數
打直 唔建議打日本膠, 請問點解呢? 我仲諗住買日本膠添.

引用:
原帖由 馬琳 於 2014-5-15 22:15 發表

baracuda小弟打上手會發虛....所以從此不再打
而家近期的baracuda改善返,似返第—代的質量了。
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

至怕唔知買個批是否新定舊,,唔知Jcclee兄有冇心得呢,因為我都想買返件,,
木結他 m1jp R7

引用:
原帖由 sendohs 於 2014-5-16 14:42 發表

打直 唔建議打日本膠, 請問點解呢? 我仲諗住買日本膠添.
因為橫打99% 都係進攻 日本膠通常都係柔韌性強  利相持利防守唔利全攻

YASAKA R7=)

發新話題