53 123
發新話題

[膠皮討論] 求反手膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

求反手膠

依家用緊龍張, 正手MX-P, 反手Baracuda big slam
覺得反手容錯好不過質量唔夠
請問有咩好推介?

evo el-p
質量好好
Stiga Energy Wood

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

Baracuda 就ok 了
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

EL-P同Baracuda big slam邊塊好D啊?

hexer好似唔差

引用:
原帖由 arsenal_fans 於 2014-5-15 01:11 發表
EL-P同Baracuda big slam邊塊好D啊?
EL-P同你塊板的弧線唔太夾。
Baracuda 或 Hexer(可拉返高個弧線)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-5-15 01:27 發表

EL-P同你塊板的弧線唔太夾。
Baracuda 或 Hexer(可拉返高個弧線)
請問Hexer係咩感覺?
因為andro膠試過Rasant, 覺得脫板太快, 冇咩食波嘅感覺...

引用:
原帖由 arsenal_fans 於 2014-5-15 01:40 發表

請問Hexer係咩感覺?
因為andro膠試過Rasant, 覺得脫板太快, 冇咩食波嘅感覺...
Hexer優點就是咬波,夠轉!
弧線適中偏高,配沉的龍張就來得負負得正了!

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-5-15 01:45 發表

Hexer優點就是咬波,夠轉!
弧線適中偏高,配沉的龍張就來得負負得正了!
好似幾好咁wo, thx!!!
再多口問吓, 唔知joola雷神同yasaka r7又點呢?

引用:
原帖由 arsenal_fans 於 2014-5-15 01:52 發表

好似幾好咁wo, thx!!!
再多口問吓, 唔知joola雷神同yasaka r7又點呢?
雷神未試

R7 都係偏低/長,你塊板不太夾

(其實是龍張的問題)

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-5-15 01:57 發表

雷神未試

R7 都係偏低/長,你塊板不太夾

(其實是龍張的問題)
thank you!!!
即係其實依家Baracuda big slam已經好夾

可以試下blue fire M2
我自己都用梗龍張 m1 m2

引用:
原帖由 arsenal_fans 於 2014-5-15 02:02 發表

thank you!!!
即係其實依家Baracuda big slam已經好夾
Not Big Slam!
Just the normal (Baracuda) !

或之前師兄介紹的
Hexer
M1/M2 也是適合的,但不耐用 (這也是我沒有主動介紹的原囨)

正手MXP,反手T64。一切問題已經解決!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

Donicx3~Hexer十,,用於龍張反手都覺得控制好好,可以一試
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

T系太貴打唔起
M2試過覺得冇咩力

請問你係直定橫?.....

引用:
原帖由 馬琳 於 2014-5-15 15:25 發表
請問你係直定橫?.....
橫..........

我沒有用過龍張, 不過我最喜愛的反手膠是 Donic Coppa X1 Turbo Platin !!

快膠好有傳統的德國膠軟透感, 所以彈擊丫, 也很快, 旋轉也比傳統的德國膠好好多!! (當然旋轉比不上Acuda同Bluefire系列)

當然軟透不是人人都喜歡, 但果種速度的爽快感, 其他膠很少見. 而且也很容易上手!!!!
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2014-5-15 16:23 發表
我沒有用過龍張, 不過我最喜愛的反手膠是 Donic Coppa X1 Turbo Platin !!

快膠好有傳統的德國膠軟透感, 所以彈擊丫, 也很快, 旋轉也比傳統的德國膠好好多!! (當然旋轉比不上Acuda同Bluefire系列)

當然軟透不是 ...
thx for your sharing
不過我自己就唔係幾鍾意太軟同太快嘅膠, 覺得唔夠咬波

53 123
發新話題