發新話題

[膠皮討論] tenergy

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

tenergy

test

因為冇野可以代替到呢系列既膠
同埋呢..其實已經唔係大部份  基本上係9成9都打緊...只不過中國球手係正手中國膠咁解..反手一樣係T系列

少数正手用德套的男选手,法国的GAUZY Simon,底板AERO OFF+ Soft Carbon,正手胶皮TARGET 白海绵(都是可牛),我只能祝他好运

APOLONIA Tiago, 正手BTY 膠皮, 反手EVOLUTION

轉貼自乒乓家園

samsonov 兩面都是用tibhar mxp
石川正手好像是用 nittaku g1 的

gum 許昕 之類既 stiga 人 會會都用T系?
定一定要用stiga?
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

tenergy基本上是反膠唯一選擇,之前皮爾遜和奧恰都是用tenergy。反而有部份中國選反手用噃国套大陸膠。

引用:
原帖由 直直地 於 2014-5-5 16:58 發表
定一定要用stiga?
代言係幫佢公司賣廣告..照計係STIGA係免費供應該球員既所需要既STIGA器材
但係就要幫佢拍廣告同埋做測試之類既東東..例如係D木 交比業餘同埋呢D職業既 兩邊感覺會有所不同 更有參考價值

石川G1正手, T64(05)反手, 板是Stiga Clipper CR WRB

tenergy已一统江湖,无論是stiga或Donic球手都用tenergy

引用:
原帖由 直直地 於 2014-5-5 16:58 發表
定一定要用stiga?
岩岩發現左許昕反手唔係用T系列@@
海綿明顯唔同色 但係睇唔到咩膠

05 64最多 80因為屬於中庸膠[中庸唔係廢 而係中間無特長.好似VIS/VPS咁..無特長或無短板]
所以小國手用 不過E家香港女隊有幾位都打緊80

發新話題