27 12
發新話題

石川佳純真正成長了

引用:
原帖由 阿舜 於 2014-5-23 20:03 發表

你都講得岩, 係外國住有時真係會變得心胸窄, 邏輯有問題
我話你踏香港球員既原因, 唔係因為你討論香港隊同其他隊既技術同勝負, 而係因為你只要一見香港球員輸波就踏幾腳, 香港球員嬴就唔抵得, 都要踏返幾腳, 完全 ...
回#19

支持还支持,唔好比人印象你地睇唔起其他国球員,因為互聯綱是世界性嘅,全世界華人都可以上hkttf。
如果香港兵乓論壇只歡迎本土人士上論壇,大可以寫出 “ only hong kong people allowed”.

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 20:22 發表

回#19

支持还支持,唔好比人印象你地睇唔起其他国球員,因為互聯綱是世界性嘅,全世界華人都可以上hkttf。
如果香港兵乓論壇只歡迎本土人士上論壇,大可以寫出 “ only hong kong people  ...
我地呢度從來無人侮辱過其他國家既球員(有自己誤解既除外), 只有真正既討論, 以戰果同技術分析
我都講過, 你大可以大大聲支持自己本國球員, 又何必要以侮辱其他國家既球員來取樂?
我有叫過你一定要支持香港隊嗎?
你真係無辦法分別得到二者既分別?

引用:
原帖由 tsomlay 於 2014-5-23 18:58 發表

李對过佢 9, 10次,結果我唔講啦,费事比D心胸窄嘅人話我踏香港球員。
可以講由細打到大, 以前細個, 佢地兩個係低組別試過第一同第二, 但到石川成左名, 但HOCHING都係打緊奧運外圍賽 呢個都係我所講, 香港少年選手成績好, 但一大個就成績下滑, 原因我唔講了, 講過好多次.

唔好意思belcher168兄, 搞到離晒主題

其實今次日本隊嬴香港隊, 好明顯係心理質素上勝過港隊, 每一場都係後追反勝
可能港隊係大賽對強隊, 重未習慣打順景波, 希望可以解決呢個問題啦

引用:
原帖由 lmichael 於 2014-5-23 20:50 發表

可以講由細打到大, 以前細個, 佢地兩個係低組別試過第一同第二, 但到石川成左名, 但HOCHING都係打緊奧運外圍賽 呢個都係我所講, 香港少年選手成績好, 但一大個就成績下滑, 原因我唔講了, 講過好多次.
咁最近港女隊大部份排名都提升左, 會唔會係已經解決左lmichael兄講既原因?
當然技術提升都係唔夠, 心理質素都重要改善下

好想知日本女子隊員每每在打比賽時,
經常點頭,究竟她們做什麽呢?
真係厚多士!

引用:
原帖由 阿舜 於 2014-5-23 20:53 發表

咁最近港女隊大部份排名都提升左, 會唔會係已經解決左lmichael兄講既原因?
當然技術提升都係唔夠, 心理質素都重要改善下
其實女子做到咁,真係唔容易,希望佢可以keep到,其實女仔,你肯吃苦,天份差些都已出頭些,呢個真係你可以為乒乓球去到幾盡,當年一齊出道個靚仔,現在去左邊?

27 12
發新話題