發新話題

[球板討論] test

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:54 移動

test

test

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64
         Viscaria 正手omega4asia 反手:t64

請問ching, 個虎口位磨得好靚呵! 請問有咩秘技呢?

我愛YEO
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最近評分記錄
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

C Hing advice is very good

wa.....

好奇問問。
點解要收gum多塊一樣既板?
同埋典解右手邊果塊無字既?
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

回復 8# 的帖子

全是yeo但是是不同時期所似版本不同,
那支是第一版YEO所以無字
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

見你板柄兩邊都磨得好靚好對稱 , 想請教一下:
1.  板柄兩邊磨得好對稱, 係唔係要令板重心保持係中線?
2.  磨完板柄後, 板重幾多gram?

謝謝.
P.S. 原來YEO柄上有V紋, 仲要係塊塊唔同, 可能我果塊v紋唔係太明顯, 所以成日輸波啦 .

板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

謝謝回覆.  我自己都係磨得同你塊yeo差唔多, 只係比較心急, 上左膠才磨. 原來磨到咁都係少左1.5至2g.  反而'擦'油加左3g.

下次有機會買YEO都要留意下V字靚唔靚 .  以前買板真係好少留意板柄.

謝謝!
小弟剛在日本買左塊YEO, 磨完虎口位塊板面手指位花哂, 好肉赤. 可能我唔係卷住塊沙紙磨啦

噴透明油, 在那裡買到?

THANK YOU!!

明白既, 都係搞下笑 .  其實如果有幾塊YEO板除左重心位置係板中線不同位置, 其他一模一樣(重量, 甜區, 等等).  若望兄會點樣選擇? 係唔係打法唔同, 選擇亦會唔同?

有道理.    謝謝

請問如何找到重心位置係板中線那個位置呢??

謝謝,但如果同一型號的板重心位應該十分接近吧,是嗎?

另想問,師兄見過yeo最輕幾多g呢?如果我理想中前後配反貼總重量不超過180g可行嗎?有沒有膠推薦呢?謝謝!

gd

發新話題