發新話題

全能清潔劑

剛入左支,沙田惠康$23.9
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
7星板 OFF +.+

多謝推介等我又去買番支先!

左面那支文字上基本一樣,還多了幾行。但是清潔劑是黃色的,之前買右面那支清潔劑是透明無色的,氣味也一樣,左面那支得吾得?

原來不適合抹木材

引用:
原帖由 samson2012717 於 2014-11-15 21:02 發表
原來不適合抹木材
抹手柄位/肩位的手汗積,消毒等等...
都是冇問題的
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-11-16 05:22 發表

抹手柄位/肩位的手汗積,消毒等等...
都是冇問題的
我都只會用黎清潔塊膠,
因為清潔劑始終都有水份,
木材又會吸水。

引用:
原帖由 alexsiu1234 於 2014-11-16 09:35 發表

我都只會用黎清潔塊膠,
木材又會吸水。
手汗也是水...
小少清潔劑,吸得來也很容易揮發走,
可能是個別要求不同,我自己本身有潔癖,
不能見到有手汗積和細菌出現在我的板上!
每次打完波後我都會清潔手柄,肩位。
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-11-17 17:24 發表

手汗也是水...
小少清潔劑,吸得來也很容易揮發走,
可能是個別要求不同,我自己本身有潔癖,
不能見到有手汗積和細菌出現在我的板上!
每次打完波後我都會清潔手柄,肩位。
好,我又學下你先 !

Just came across this post recently.Bought one today and tried on an old tenergy 05. The result is amazing. I also use it to clean the handle of the tt blade. Thanks for the recommendation, now I can say goodbye to the expensive foam cleaners.

引用:
原帖由 alexsiu1234 於 16-11-2014 09:35 AM 發表

我都只會用黎清潔塊膠,
木材又會吸水。
軟木芯確實會吸水,吸了水密度會變鬆,可以先噴上布再抹木材。

小弟都用左黎抹狂3,成塊紙巾都係紅色好驚
你地係咪咁?
主板1: Viscaria 正手 MXP+反手紅V
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP
副板:RosewoodXO+正手省狂+反手焦點三

引用:
原帖由 je5181996 於 8-12-2016 03:46 PM 發表
小弟都用左黎抹狂3,成塊紙巾都係紅色好驚
你地係咪咁?
我又未試過用佢抹狂3,試下先。

今日試左jcclee兄推介既清潔劑,抹完之後會起左小小泡,我用左風筒吹,我用黎吹狂3,發現佢既黏性竟然強左好多,一陣打既時侯再試埋性能會唔會有分別
主板1: Viscaria 正手 MXP+反手紅V
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP
副板:RosewoodXO+正手省狂+反手焦點三

今晚用它來抹紅色狂3果然勁甩色,但抹天弓3就無事,兩者都是行貨正品,相信是膠料配方不同吧。

屈機,BTW thx
主板1:viscaria    90g      41neo藍省+t64
備用板:viscaria       87g      40度藍國+t64
街場板3:viscaria .     98g.     40度neo藍省+Rozena
備用1:新張alc.      90g     40橙省+t64

多謝師兄百忙中回覆 已買清潔劑好好用

正野!我都去揾下買番枝先。謝謝分享 :-)

買左,謝謝
重頭學起,全橫打
主板: H301+狂3+天360

買左la... Very good and thanks

用反洗板水好d啵⋯⋯

發新話題