發新話題

何文田某小學教練賣假蝴蝶王比學生

何文田某小學教練賣假蝴蝶王比學生

今日喺學校打波, 見到個中一細路欏住件蝴蝶王,
然後好奇之下問佢欏黎望下, 一欏上手, 見到個尾圓牌同鋁牌已經知道係流野
VIS 為ARYLATE CARBON, 柄底閣圓牌竟然係TAMCA CARBON
再望埋格鋁牌, quality 極低, 連JTTAA都見唔到,
估唔到連塊DONIC F1 都係流野, F1 竟然可以係黏性膠面,
佢話我聽新膠時有塊類似狂飆新膠是的保護膜(當然不是DONIC 果塊護膜)
最後問佢幾錢, 佢話小學教練幫佢買, 淨板都700, 估唔到該位裁判級區隊教練可以咁坤細路, 有圖有真相

本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 willhunting000 於 2014-4-1 13:25 發表
一眼就知塊板係流野
其實小學生邊可能分到

佢年幾前同該位小學教練買, 要追究都有D難度, 所以只能放上論壇提醒各位

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2014-4-1 13:56 發表

這樣就放過他, 太虎頭蛇尾了
當事人不想追究, 我都冇辦法

今日再同佢傾過,佢屋企人話冇單冇據,冇得追究,當買個教訓

嗰間係佢小學,而家畢咗業,家長又認為就咁算,學校應該都唔會點處理

當然知, 不過費事在論壇開名

引用:
原帖由 cgwc 於 2014-4-2 23:27 發表

其實會唔會係特別版? 好奇一問? 另如果真的板是否七百元能買到?

至於貨源最穩陣都係去番香港的代理商買或攞貨,因為而家網上都有好多不同地區的貨源, 有些价錢還比代理商低。
蝴蝶一定唔會有呢D低級錯誤出現, 特別版都唔會貼錯普碳個圓牌啦, 一個對器材零認識既小學生點會咁清楚市價? 而教練又話中國隊好多球員同張繼科都係打呢塊板, 當時相信教練唔出奇

引用:
原帖由 cgwc 於 2014-4-3 13:04 發表

不過睇真啲放大個圖,有可能係假的或是特注的。如果係假, 因阿尤斯碳的側邊木紋應該係有啲藍邊,而圖上冇,假的可能性大增。 如果係特注, 咁有可能真係碳五千唔出奇,即類似施或普碳的彈度, 唔知邊 ...
而我不知道什麼叫『阿尤斯碳』?!阿尤斯係一種木材,莫非燒咗佢之後可以變做碳?只係睇個鋁牌都已經知係假,我唔明有乜可能係特注,第一,特注係唔會有寫住Viscaria個膠牌同反手個圓牌,第二呢塊板的確有層芳碳既物料喺度,不過佢既排列混亂,唔同正常既arylate Cabon,有小小器材知識既都覺得你講既野係no point

引用:
原帖由 是神 於 2014-4-5 14:07 發表
有的。。。。。。。。。。。
upload 上黎CC

發新話題
最近訪問的版塊