58 123
發新話題

何文田某小學教練賣假蝴蝶王比學生

何文田某小學教練賣假蝴蝶王比學生

今日喺學校打波, 見到個中一細路欏住件蝴蝶王,
然後好奇之下問佢欏黎望下, 一欏上手, 見到個尾圓牌同鋁牌已經知道係流野
VIS 為ARYLATE CARBON, 柄底閣圓牌竟然係TAMCA CARBON
再望埋格鋁牌, quality 極低, 連JTTAA都見唔到,
估唔到連塊DONIC F1 都係流野, F1 竟然可以係黏性膠面,
佢話我聽新膠時有塊類似狂飆新膠是的保護膜(當然不是DONIC 果塊護膜)
最後問佢幾錢, 佢話小學教練幫佢買, 淨板都700, 估唔到該位裁判級區隊教練可以咁坤細路, 有圖有真相

本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 willhunting000 於 2014-4-1 13:25 發表
一眼就知塊板係流野
其實小學生邊可能分到

又一單

~超級榮譽~

若果細路沒有呃大話, 真係雀得個別賣野東西, 假野好易偷雞, 某些人還可能當是預期的下欄收入.
<-->
.

如果確實兜友真的賣假野呃細路家長錢,

(1)投訴學校及乒總踢爆他
(2)在學生面前圍他
(3)通知毒果傳媒, 務求令他上到報

<-->
.

好在我手上果块流星蝴蝶板冇比樓主見到,見到肯定話喺流野
[img]        (\~~/)           (\~~/)[img]
                (~'.'~)         (~^.^~)            
               (_ (__)~o    (_(___)~o

淘仔D TENERGY 都有膠膜,仲勁黏

如果真係就唔可以姑息佢
右手直板兩面反膠

佢年幾前同該位小學教練買, 要追究都有D難度, 所以只能放上論壇提醒各位

引用:
原帖由 henrytam 於 2014-4-1 13:50 發表
佢年幾前同該位小學教練買, 要追究都有D難度, 所以只能放上論壇提醒各位
這樣就放過他, 太虎頭蛇尾了

不過大家都心中有數, 不少導師愛賺這些下欄, 尤其在成人興趣班上, 只是一般學員甘心由他賺. 不過這次這個賣假野騙細路家長錢明顯過份(雀得海關不會太理個別賣假貨的人士, 他預計到這點所以出手).

<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2014-4-1 13:56 發表

這樣就放過他, 太虎頭蛇尾了
當事人不想追究, 我都冇辦法

你話買野中間食差價都算啦, 幫人配板點都應該收返d....
但系呢個直頭系詐騙wor
凈板700即系超過100% profit (淘寶假viscaria $200 有交易)

開名開名

茶實真假唔重要,最重要是有無騙人,講明比你聽係假,平點,可接受,最怕假野當真野買,價錢同真的一樣,咁就唔應該。好似有人喜歡去羅湖商業城買袋,心照係咩料,你話人地騙你咩,係咪。

引用:
原帖由 儍峰 於 2014-4-1 14:11 發表
你話買野中間食差價都算啦, 幫人配板點都應該收返d....
但系呢個直頭系詐騙wor
凈板700即系超過100% profit (淘寶假viscaria $200 有交易)
幫人都唔應該收番啲㗎,咁唔叫幫人喎……Ching
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

"幫人"和"被人幫"的人, 可能對幫有唔同既睇法

幫人的一方, 可能協助過別人, 或者只是一句說話, 已叫做幫左人, 收唔收錢不是MAIN POINT, 好似我之前看醫生, 醫生都話睇下D藥幫唔幫到我, 我有付診金, 可唔可以話醫生無幫我呢?

被幫的一面, 個人認為, 應該對別人的幫助心存感恩, 要唔要錢, 對你幫助大唔大, 都唔係MAIN POINT, 最重要是你要感謝幫過你的人

離左題, HAHA

查實現代太多歪理,是其是非其非!騙子古今有之!

回復 17# 的帖子

你誤會左小小, 我字眼上既"幫"唔代表100% volunteer無條件果種幫
始終佢系以乒乓球搵食, "幫"自己學生配板點都應該收返個合理既人工
正如你有個frd做車房你俾架車佢整,你唔系打算凈俾parts錢掛??? 佢食咩啊???

but anyways, 呢個case上3個字形容個教練 "正人渣"

其實可以帶個細路去同果位人兄對質

行為可恥!
是存心欺騙!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

58 123
發新話題