47 123
發新話題

近期偏愛的套膠

近期偏愛的套膠

你地估到是甚麼嗎 ?

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

嘩,好重手!
主板:龍張(直)
正手:省狂
反手:R7
*******努力打大波*******

引用:
原帖由 tykm2000 於 2014-3-26 20:54 發表
嘩,好重手!
我只是身體力行, 做個好榜樣 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

流哂口水………………

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-3-26 20:44 發表
你地估到是甚麼嗎 ?
係唔係你同佢道歉既Omega V?
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

引用:
原帖由 johnli 於 2014-3-26 21:47 發表

係唔係你同佢道歉既Omega V?
佢係反手之選 - 第一/二位

MX-P因為最多
本帖最近評分記錄
  • jcclee +2 估中了 2014-3-26 22:03

咁重貨
唔洗估啦
本帖最近評分記錄
  • jcclee +2 估中了 2014-3-26 22:03

好犀利呀你2個....

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-3-26 21:50 發表

佢係反手之選 - 第一/二位
咁應該係Stiga Calibra, 因為好似唔見師兄最近係論壇評, 又特登放佢係兩塊膠後面.  雖然未打過Stiga Calibra, 但咁多國手用佢做反手, 應該係非常好打.  孤線係唔係比Baracuda仲要高?  仲錯左.

板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

jcc兄
我打開直拍stiga rose5 後面塊64差唔多時間到期
(打左5個月)膠面開始有少少滑
唔知尼塊膠配rose5 打後面o唔ok呢

回復 10# 的帖子

Stiga Calibra LT plus, 要澎, 因為比較硬, 但弧線真是很夠長, 但不太高(試驗中)

暫時我的最愛會咁排 :

正手 : MX-P / Omega4 Pro / Omega4 Asia / 狂飆3
反手 : MX-P / Rakza7 / Omega5 Pro / Hexer / Vega Pro

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-3-26 21:14 發表

我只是身體力行, 做個好榜樣 !
咁激呀……恨死人了
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

引用:
原帖由 donaldchan420 於 2014-3-26 22:15 發表
jcc兄
我打開直拍stiga rose5 後面塊64差唔多時間到期
(打左5個月)膠面開始有少少滑
唔知尼塊膠配rose5 打後面o唔ok呢
MX-P絕對係T64反手的最佳代替品(直板可考慮用1.9mm)

#不過你塊滑左既T64可以用TRF擦膠面, 可能救得返架喎 !

引用:
原帖由 johnli 於 2014-3-26 22:05 發表

咁應該係Stiga Calibra, 因為好似唔見師兄最近係論壇評, 又特登放佢係兩塊膠後面.  雖然未打過Stiga Calibra, 但咁多國手用佢做反手, 應該係非常好打.  孤線係唔係比Baracuda仲要高?  仲錯左.
我自己覺得Calibra tour M 比舊版Calibra LT 更咬,更合反手。
不過,加埋價錢的因素,R7更加扺打。

呢度夠用不年以上了

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2014-3-26 22:49 發表
呢度夠用不年以上了
我都唔敢再買了

回復 14# 的帖子

擦膠面?
用海上明月得唔得呀
但海上明月本手有"次力"
渣上去會唔會"次"實左個波架

引用:
原帖由 donaldchan420 於 2014-3-26 23:41 發表
擦膠面?
用海上明月得唔得呀
但海上明月本手有"次力"
渣上去會唔會"次"實左個波架
不可以 !

只可以用TRF澎漲劑 !

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-3-26 23:43 發表

不可以 !

只可以用TRF澎漲劑 !
搽上 T05 度得唔得?

47 123
發新話題