36 12
發新話題

[膠皮討論] 【道歉啟事】Omega 5 Pro

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

【道歉啟事】Omega 5 Pro

之前有好多人問過(或PM)我有關 Xiom Omega V Pro,
我說少用, 知道是冇乜轉, 得個彈, 但又唔平 !

直到上星期六下午, 和朋友球局時再接觸上 O5 Pro,
在橫板黑羽鳥的正手上....

簡直是對佢另眼相看 !
弧線和控制上是多麼的優秀, 直接(Direct), 指向性高, 落點非常精準 !
用在反手 - 穩健, 有速度, 弧線好安全, 落點非常精準, 來回板數超多 !

所以在這裡要同 Omega V Pro 講一聲 : I'm Sorry !
明天即刻去買2 塊 !

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

Jcclee兄,你這位裝備博士真可愛呢,記住咪毒咁多人呀
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

我昨天有事來不到,我的兩塊七夾純木。陳健安同W7都用呢塊膠架!下次比你再試。
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 eddieho 於 2014-3-23 22:35 發表
我昨天有事來不到,我的兩塊七夾純木。陳健安同W7都用呢塊膠架!下次比你再試。
好 !
星期六, 我帶埋4隻蝴蝶來....剛剛飛來我家的 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 atcf 於 2014-3-23 22:35 發表
Jcclee兄,你這位裝備博士真可愛呢,記住咪毒咁多人呀
我本性是善良的, 沒有諗過會毒害他人....

我都碰過唔少釘子, 才知道邊d 可以買, 邊d 唔使買.

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-3-23 22:40 發表

好 !
我要再下星期6先OK呀!到時可以幫朗朗貼膠嗎?

練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 eddieho 於 2014-3-23 23:11 發表

我要再下星期6先OK呀!到時可以幫朗朗貼膠嗎?
OK

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-3-23 23:17 發表

OK
thx!!!!!

回復 5# 的帖子

都是既,這些都要用金錢和試驗先知道的
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

即係配硬7夾好?
右手直板兩面反膠

引用:
原帖由 rxzzzvga 於 2014-3-24 00:01 發表
即係配硬7夾好?
Yes, 都應該係.
佢好穩, 弧線好靚, 速度夠快, 但好容易控制, 上手.
但想佢超轉, 你自己就要有好的技術才可做到.

(正/反手都適合)

上年買咗一直擺係度唔知點配,或會用在crw正手
右手直板兩面反膠

引用:
原帖由 rxzzzvga 於 2014-3-24 00:08 發表
上年買咗一直擺係度唔知點配,或會用在crw正手
真係正/反手都得架

thanks
右手直板兩面反膠

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-3-23 22:40 發表

好 !
Bro., 可否俾我一起見識下?

引用:
原帖由 spoon 於 2014-3-24 00:37 發表

Bro., 可否俾我一起見識下?
Yes !
是有你份的 !
我會盡快約你 !

如果配日直得唔得呢?

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2014-3-24 02:35 發表
如果配日直得唔得呢?
咁呢個我真係唔敢講得定唔得,
一來, 自己唔係打日直(或單檜),
二來, 這樣組合, 試都未試過....
或者會有師兄俾到意見.

同一块胶放在不同的板子上可能会有很大的分别,特别是大陆胶.
洪华山

引用:
原帖由 hungwahsun 於 2014-3-24 06:12 發表
同一块胶放在不同的板子上可能会有很大的分别,特别是大陆胶.
講得啱呀 !
人與人之間, 也要試過才會知道夾唔夾....

36 12
發新話題