27 12
發新話題

[是非] 話港大打假波既人唔該入黎睇睇

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動

話港大打假波既人唔該入黎睇睇

依排個個話港大打假波踢走城大同走線, 而家又話我地inter-hall走線, 咁我問你哋以下問題:

1.你哋邊隻睇見到港大特登輸?就算見到輸, 個額頭上有無鑿住特登兩隻字?

2.就算係特登輸咁又點, 我哋嬴某院校3窿係我哋本事, 主導權喺我地度, 唔好怨天尤人, 要怨就怨佢哋唔夠砌, 輸3窿輸埋主導權.  唔通要嬴家可憐輸家? 要嬴家施捨個出線權俾人?

3.港大人腳同中大比, 邊間高啲大家心知肚明, 輸係我哋失手, 唔代表佢哋高過我哋, 更加唔係咩野外星人顯靈

4.奧運羽毛球取消走線球員資格, 係奧運既事, 唔代表咁做係無體育精神, 大家都係為最後勝利姐, 如果咁做係無體育精神, 足球都成日做馬啦, 做乜又唔係場場都取消資格?

5.論壇話事人或版主雖然無主動帖文評論事件, 但個平台係你地頭, 你由得啲人惡意抨擊港大, 由得啲人係你個場亂咁講都唔約束? 咁算唔算幫兇? 係咪辦事不力?

以上各項係問題, 唔係批評, 希望有關人事企出來答下丫唔該!

先前好好文釆,果位高人,出黎指點迷津啦.

過去的就由它過去,,,,,,
wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

個人覺得論壇話事人是想幫港大說話的,不過揾吾到有力嘅理劇。如提出像happyyip的理劇只會幫倒忘。
本帖最近評分記錄
  • (=^x^=) +10 有眼光 2014-3-17 22:00

小弟身美國,仲訓緊未能詳細回覆,簡單回應2句,免得有人說我們辦事不力

樓主可能未必直接認識我,不過要找我應該有很多方法,事件發生後港大冇任何人聯絡過我們,那是否代表港大默認還是清者自清呢?如果樓主有慧眼其實應該看到首位城大發言者的言論已被眾多網友幫忙拆彈,他們都是幫理不幫親,在某個角度看其實網友們已幫了你們,難到你看不出?雖然你不是中文大學學生,但中文水平及理解能力應該可以勝任吧,post 還在如果有時間去看看,只是17頁紙。

港大輸波后再有關於港大另一post, 樓主可能只看到這post心中不快,其實如果港大要解釋是否應該在一個月前而不是今天嗎? 而我個人的最后評是冤冤相報何時了?

個別網友對本壇的評價,本壇不太在意,乒壇有數千人再無能力滿足所有人,正如冰總冇能力滿足所有人的要求,只要問心無愧便可以。我建議樓主從頭到尾睇晒關於港大城大的所有文章,如果樓主有一定的中文水平,應該可以看到其實論壇已經幫咗講得好多,如果樓主看完都唔明,那我們也沒法幫到你

個人感覺樓主這個帖子,並沒有幫港大澄清一齊謠言,相反仲雪上加霜,我好想知道樓主列出這個帖子的目的?是想吐一口氣還是自辯呢?

最后我十分同意及支持港大球員無論技術及排名都較中大優勝,港大應該是冠軍
所以我建議樓主寫主去有關當局要求重賽,我也覺得比賽應該及必須優勝劣敗
如果大會不允許,那請來打我們乒超證實你的實力
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 samson2012717 於 2014-3-17 21:23 發表
個人覺得論壇話事人是想幫港大說話的,不過揾吾到有力嘅理劇。如提出像happyyip的理劇只會幫倒忘。
我們已經幫晒佢
只是佢看唔到
希望以上留言不是來自港大學生,因為.......Deleted 300 words
香港乒乓網

3.港大人腳同中大比, 邊間高啲大家心知肚明, 輸係我哋失手, 唔代表佢哋高過我哋, 更加唔係咩野外星人顯靈

勝者為皇,作為局外人。我只知道對賽成績反映技術高低。
港大已分別敗於專教院及中大手下。所以邊間高波D? 我當然覺得係贏果間

1.你哋邊隻睇見到港大特登輸?就算見到輸, 個額頭上有無鑿住特登兩隻字?

我都唔相信校風純樸的港大會"打假波",只相信你們輸在技不如人。

引用:
原帖由 Suki 於 2014-3-17 21:28 發表
陰謀論,是否用緊「曲線」呀。。!!??
睇嚟睇去,時間與空間,唔似港大同學出呢D咁幼稚園生的不智帖子喎!!
同意

勝者為王,後面果句不用多講!事情都過去左提來都無用,如果係有實力下次咪攞個冠軍比人睇

Ccccccccccc

我也只是路過
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
香港乒乓網

嘩,  而家又話我地inter-hall走線的竟然唔係讀港大

輸左個冠軍仲講咁多野?

剛才樓主話"我地港大" , 即係代表佢係港大
但樓主岩岩又話自己唔係讀港大
其實佢無矛盾
原因只有一個:佢係讀緊香港大學 (太空部)
之後樓住又話自己路過 (幫手打氣)
所以樓主身份顯然而見

根據樓主在4/3於其他帖的回應(壇主已將貼於上方),樓主自稱(唔係讀港大),只是(路過趁熱鬧)但尾段又說(我哋都輸咗),而帖文內容更對指責港大的人提出質疑⋯⋯究竟他是否讀港大?

根據樓主在17/3寫的本帖,內容又表示自己讀港大,提出一些疑似(幫倒忙)的理據支持港大,似是(雪上加霜),而非為港大澄清⋯

兩個疑團:
1.樓主是否來自港大?
2.樓主首次發言應是真的幫港大,但第二次發言不知是曲線鬧港大,還是幼稚地支撐港大。究竟他的立場如何?

很難理解,未知有否高人能指點迷津⋯

回復 17# 的帖子

樓主可能好小做錯事,所以吾識講大話,引至前言不對後語

回復 18# 的帖子

依你所見,樓主應該幼稚支持港大?抑或是曲線罵港大呢?
我估計如果不太識說謊,應該沒本事想到用曲線啊⋯但難道港大生會如此傻,用這些言論支持自己?

回復 19# 的帖子

讀書叻,講大話吾一定叻。高分低

入太空館唔使讀書叻嫁,有錢買飛就得

嬴就係應該輸就係失手?只有港大拎冠軍至係實至名歸?
不知所謂

27 12
發新話題