26 12
發新話題

高度關注歌街無故熄冷氣問題

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

高度關注歌街無故熄冷氣問題

近日跟幾位波來在WTSAPP GROOUP傾計,談及到歌街4樓通常會在21:30-22:30其間就熄冷氣!
這是一個極嚴重/危險的問題,

第一:一個場地內幾乎所有人都在劇烈運動,在空氣不流通及室溫上升情況下,有機會誘發種種潛在病証.
第二:各位波友所付的場錢列明是(空調)市區, 熜左冷氣是否對付款者不公平?會否有法律問題呢?值得討論
因為近來都沒上歌街,請問波友曾試過被熄冷氣嗎?
我認為即使就快收工也好,都不應這樣做,畢竟這是運動場地,公司都不會下班前半小時就熄冷氣啦,

如果屬實, 肯定可以直接向康文署投訴 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

好幾年都係打到九時多十時就成塊膠湿晒,我地D球友只是沒出聲………………
wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

咁搞法真係好易出事,會唔會又搞到有人猝死

成日打到10點就開始濕, 原來就係佢地熄冷氣, 搞錯!!!!!!

俾左錢都要憧電

可能是今年冇電費補貼 !
又或者係呢排天氣凍, 佢怕大家會冷親 ?
點都好, 不平則鳴 !
一於投訴佢 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-3-2 13:30 發表
可能是今年冇電費補貼 !
又或者係呢排天氣凍, 佢怕大家會冷親 ?
點都好, 不平則鳴 !
一於投訴佢 !
一定唔係天氣凍啦,一年4季都係咁

唔止歌街,其實其他場10.30左右都會熄
伊館,駱克道,官涌,北角都試過

引用:
原帖由 donald999 於 2014-3-2 14:06 發表
唔止歌街,其實其他場10.30左右都會熄
伊館,駱克道,官涌,北角都試過
原來唔只歌街係咁....
(因為我好少咁夜仲打波, 所以唔知)

仲亞歌街咁俾面,我叫它"濕地公園".唔去好耐囉!

咪當係溜冰埸囉

如果屬實咁就唔多掂喇 應向康文署反映 support

Support

其實突然變到咁濕好唔舒服

康文署不像樣, 要投訴到底
<-->
.

其實如果証實有咁既事回唔回到水

連蕙荃打到10點塊膠都濕晒,真係全港都係咁,你都咪話唔離譜

我係柴灣打最尾個鐘,搭十度就熄冷氣
右手直板兩面反膠

咁樣真係唔得wo