發新話題

[球板討論] 我最近買了一塊拍 膠皮是狂飆3 ITTF 24-108和butterfly tenergy 05

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

我最近買了一塊拍 膠皮是狂飆3 ITTF 24-108和butterfly tenergy 05

你好 我是新手
我最近買了一塊拍  
膠皮是狂飆3 ITTF 24-108和butterfly tenergy 05
我想問一下各位 那一面正手比較好

回復 2# 的帖子

thank you~

(假設你的是橫板)

很多國手都有用狂飆3打正手, T05反手.

但也要視乎你自己的風格和打法,

這2塊膠和你的新球板只會幫你日後更了解自己style的開始.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

回復 4# 的帖子

我是直扳的 用t05正手有没有甚麼大問題?

引用:
原帖由 jackykid 於 2014-2-28 23:17 發表
我是直扳的 用t05正手有没有甚麼大問題?
T05 正手甚為普遍, 但狂飆3做反手就有點冷門了.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

回復 6# 的帖子

那我反過來比較好? 狂3 正手 t05 反手?

引用:
原帖由 jackykid 於 2014-3-1 00:27 發表
那我反過來比較好? 狂3 正手 t05 反手?
打波是為了樂趣和運動, 是沒有被規範的,
自己先隨便拿起板去試試, 便大概清楚那是最適合自己了.

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-2-28 23:20 發表

T05 正手甚為普遍, 但狂飆3做反手就有點冷門了.
我幾年前,岩岩出番來打波咩都唔識。真係用過狂3打反手。真係打死人咩!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

沒有話得定唔得,只要是適合自己,
我就係識得—個外國波友,他正是用T05打正手,
Neo 狂飈3打反手, 而且支術水平也是不錯。

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-3-1 10:50 發表
沒有話得定唔得,只要是適合自己,
我就係識得—個外國波友,他正是用T05打正手,
Neo 狂飈3打反手, 而且支術水平也是不錯。
高手!!!!!!!!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

我試過初初給某位高人幫我貼件Stiga  cr正手 Omga3,,反手狂3,,後來打多啲和睇得文多先識得小小配搭
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

狂三打反手比較少
05打反手不錯
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

感覺狂3 反手重左d....
如果兩塊都系新膠,其實可以考慮反手唔貼gum上,同正手一樣高。
gum 邊面正手反手都可以自己慢慢試。
我塊7P2A 就係gum貼。
(其實反手貼到頂所產生既所謂重心問題,我又唔系覺得好大影響。。。我反而覺得貼少d,整體重量輕d仲好打
如果唔只得一塊板,膠皮仲隨時可以換正換反。
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

butterfly tenergy 05

發新話題